Medvehagymás-aszalt paradicsomos túrókrém

Medvehagymás-aszalt paradicsomos túrókrém

Idén nekem is kijutott az a móka, hogy magam szedhettem a medvehagymát Zalában. Ki is használtam a lehetőséget és 2 nagy szatyorral tértem haza. A medvehagymák nagy részét le is fagyasztottam, egy kis részét tesóméknak adtam, a maradékból pedig 3 finomságra futotta. A pogácsát nem akartam kihagyni a sorból, persze, hogy az nem jött össze idő hiányában, de a fagyasztó tele medvehagymával, úgyhogy ami késik, az nem múlik.

Na szóval.. nagyon finom lett ez a szendvicskrém, üdítő változatosság a vaj-felvágott kombó helyett. A medvehagyma és aszalt paradicsom mennyiségét ízlés dolgára bízom, azonban azt tartsuk szem előtt, hogy ha túl sok az aszalt paradicsom, akkor annak nagyon erős lesz az íze. Ezt azok kedvéért írom le, akik annyira nem kedvelik az erőteljes ízét. Akkor csak keveset tegyenek bele. 🙂

Hozzávalók

  • 25 dkg krémes túró
  • 3 ek görög joghurt
  • 5-6 db aszalt paradicsom
  • 7-8 levél medvehagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • bors

Elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a joghurttal és a pirospaprikával.
  2. Apróra vágjuk az aszalt paradicsomot és a medvehagymát és belekeverjük a túróba.
  3. Sózzuk, borsozzuk.

A medvehagyma szakszerű lefagyasztása a következőképpen zajlik:

Egy nagy marék megmosott, szárazra törölt medvehagyma levelet egymásra fektetünk. Ezután a szélétől kezdve szorosan feltekerjük, szivar alakúra. Több rétegben, jól betekerjük frissen tartó fóliába, és mehet a fagyasztóba.

Én a biztonság kedvéért még 2-esével be is zacskóztam, mert utálom, ha az étel átveszi a fagyasztó “ízét”.

 

Lezárt téma.