Fokhagymás-mandulás mártogató

Fokhagymás-mandulás mártogató

Nagyon bejött a diómártás, gondoltam, ez se lehet rossz. Ebben nem is tévedtem. 🙂 Szintén a korábban említett görög szakácskönyvből való recept.

Sós kekszekhez, tortillához. Én a kakukkfüves-szezámmagos kekszhez csináltam, jó párosítás volt együtt. Hűtőben 4 napig is eláll.

Hozzávalók

  • 2-3 dkg szikkadt kenyér (kb. 1 szelet)
  • 12 dkg szeletelt mandula
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • kb. 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés

  1. A kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet apró darabokra szedjük. Tálba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet és félretesszük.
  2. A mandulát a fokhagymával együtt finomra daráljuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott kenyérbelet és tovább pürésítjük. Közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat, amíg sűrű, sima krémet kapunk.
  3. Beleöntjük a fehérborecetet és azzal is alaposan kikeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A keveréket átkanalazzuk a tálalóedénybe és lefedve behűtjük. Tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.