Kakukkfüves-szezámmagos keksz
Mártogatóshoz kerestem valami egyszerű kekszet. Egyik szakácskönyvemben meg is találtam ezt. Nagyon klassz kis ropogtatni való és igazán gyorsan megvan.
Önmagában is fogyasztható rágcsa, de sűrű mártogatósokhoz nagyon jó párosítás.
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek apróra vágott kakukkfű
- 3 ek szezámmag
- 1 tk só
- bors
- 2 ek vaj
- 3-4 ek hideg víz
Elkészítés
- A lisztet 2 ek szezámmaggal, a citromhéjjal, kakukkfűvel, sóval és borssal tálba szórjuk.
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a liszttel. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, amíg a tészta összeáll.
- Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és 2 mm vékonyra nyújtjuk. 3-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
- Tetejüket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a maradék szezámmaggal. Előmelegített sütőben 190°C-on addig sütjük, amíg enyhén barnulni kezdenek (kb. 20 perc).
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!