Kakukkfüves-szezámmagos keksz

Kakukkfüves-szezámmagos keksz

Mártogatóshoz kerestem valami egyszerű kekszet. Egyik szakácskönyvemben meg is találtam ezt. Nagyon klassz kis ropogtatni való és igazán gyorsan megvan.

Önmagában is fogyasztható rágcsa, de sűrű mártogatósokhoz nagyon jó párosítás.

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek apróra vágott kakukkfű
  • 3 ek szezámmag
  • 1 tk só
  • bors
  • 2 ek vaj
  • 3-4 ek hideg víz

Elkészítés

  1. A lisztet 2 ek szezámmaggal, a citromhéjjal, kakukkfűvel, sóval és borssal tálba szórjuk.
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a liszttel. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, amíg a tészta összeáll.
  3. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és 2 mm vékonyra nyújtjuk. 3-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. Tetejüket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a maradék szezámmaggal. Előmelegített sütőben 190°C-on addig sütjük, amíg enyhén barnulni kezdenek (kb. 20 perc).

 

Lezárt téma.