Fokhagymás-mandulás mártogató
Nagyon bejött a diómártás, gondoltam, ez se lehet rossz. Ebben nem is tévedtem. 🙂 Szintén a korábban említett görög szakácskönyvből való recept.
Sós kekszekhez, tortillához. Én a kakukkfüves-szezámmagos kekszhez csináltam, jó párosítás volt együtt. Hűtőben 4 napig is eláll.
Hozzávalók
- 2-3 dkg szikkadt kenyér (kb. 1 szelet)
- 12 dkg szeletelt mandula
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- kb. 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés
- A kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet apró darabokra szedjük. Tálba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet és félretesszük.
- A mandulát a fokhagymával együtt finomra daráljuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott kenyérbelet és tovább pürésítjük. Közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat, amíg sűrű, sima krémet kapunk.
- Beleöntjük a fehérborecetet és azzal is alaposan kikeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A keveréket átkanalazzuk a tálalóedénybe és lefedve behűtjük. Tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!