
Fokhagymás falatkák
Egyszerű, gyors sós rágcsa sörhöz vagy borhoz kitűnő. Finom változatosság, ha már unjuk a pogácsát.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 1/2 kk só
- 2 kk sütőpor
- 5 dkg vaj
- 1-1,5 dl tej
A töltelékhez:
- 2 ek puha vaj
- 3 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 ek szárított petrezselyem
Elkészítés
- Első lépésként előmelegítjük a sütőt. Utána a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A margarinnal összemorzsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük és rugalmas tésztává gyúrjuk.
- Kb. 16 golyócskát sodrunk a tésztából, és ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
- A töltelékhez a margarint, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet összekeverjük.
- A mélyedéseket a fokhagymás margarinnal megtöltjük. A tészta széleit kicsit felnyomkodjuk, nehogy a töltelék sütés közben kifolyjon.
- A falatok tetejét sóval és még egy kevés petrezselyemmel megszórjuk, majd a sütő középső rácsára tolva 220°C-on megsütjük kb. 20 perc alatt. Rácsra szedve hűlni hagyjuk.
Önmagában is finom rágcsálnivaló, de levesek, saláták mellé is kínálhatjuk. Egy variáció a lehetőségek közül: 3 ek tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek bazsalikom. De próbájuk ki kaporral, oregánóval vagy kakukkfűvel is.
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!