Fokhagymás falatkák

Fokhagymás falatkák

Egyszerű, gyors sós rágcsa sörhöz vagy borhoz kitűnő. Finom változatosság, ha már unjuk a pogácsát.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1/2 kk só
  • 2 kk sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 1-1,5 dl tej

A töltelékhez:

  • 2 ek puha vaj
  • 3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 ek szárított petrezselyem

Elkészítés

  1. Első lépésként előmelegítjük a sütőt. Utána a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A margarinnal összemorzsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük és rugalmas tésztává gyúrjuk.
  2. Kb. 16 golyócskát sodrunk a tésztából, és ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  3. A töltelékhez a margarint, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet összekeverjük.
  4. A mélyedéseket a fokhagymás margarinnal megtöltjük. A tészta széleit kicsit felnyomkodjuk, nehogy a töltelék sütés közben kifolyjon.
  5. A falatok tetejét sóval és még egy kevés petrezselyemmel megszórjuk, majd a sütő középső rácsára tolva 220°C-on megsütjük kb. 20 perc alatt. Rácsra szedve hűlni hagyjuk.

Önmagában is finom rágcsálnivaló, de levesek, saláták mellé is kínálhatjuk. Egy variáció a lehetőségek közül: 3 ek tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek bazsalikom. De próbájuk ki kaporral, oregánóval vagy kakukkfűvel is.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*