Almás-vaníliás kocka

Almás-vaníliás kocka

Ha nincs kedvünk süti, de valami sütit ennénk, ez a recept egy jó választás. Figyeljünk azonban arra, hogy finom lédús, zamatos almát használjunk, mert akkor lesz a töltelék is finom ízes.

Hozzávalók

  • 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
  • 1 kg alma
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl hideg víz
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A meghámozott almát apró darabokra vágjuk, majd a cukorral puhára főzzük.
  2. A pudingporokat elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre főzzük.
  3. Egy kb 28×22 cm-es tepsi alját kirakjuk a háztartási keksz felével, majd ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a többi kekszet.
  4. Az étcsokoládét a margarinnal megolvasztjuk, és ráöntjük a kekszre. A kekszkockák szélén berácsozzuk a tetejét, hogy másnap könnyedén szeletelhessük.
  5. Hűtőbe téve, csak másnap fogyasztjuk, hogy az ízek összeérjenek, a keksz megpuhuljon.

 

Lezárt téma.