Almás-vaníliás kocka
Ha nincs kedvünk süti, de valami sütit ennénk, ez a recept egy jó választás. Figyeljünk azonban arra, hogy finom lédús, zamatos almát használjunk, mert akkor lesz a töltelék is finom ízes.
Hozzávalók
- 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
- 1 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl hideg víz
- 20 dkg étcsokoládé
- 12,5 dkg vaj
Elkészítés
- A meghámozott almát apró darabokra vágjuk, majd a cukorral puhára főzzük.
- A pudingporokat elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre főzzük.
- Egy kb 28×22 cm-es tepsi alját kirakjuk a háztartási keksz felével, majd ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a többi kekszet.
- Az étcsokoládét a margarinnal megolvasztjuk, és ráöntjük a kekszre. A kekszkockák szélén berácsozzuk a tetejét, hogy másnap könnyedén szeletelhessük.
- Hűtőbe téve, csak másnap fogyasztjuk, hogy az ízek összeérjenek, a keksz megpuhuljon.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!