Narancsos madártej

Narancsos madártej

Ezt a receptet édesanyám egyik régi szakácskönyvében találtam. Nem tudnám megmondani melyikben, mert már szanaszét van esve, még a borítója sincs meg. Szeretek az ilyen régi könyvekben, újságokban kutakodni, ezekben valahogy mindig érdekesebbek a receptek. Mindig találni igazi gyöngyszemeket, mint például ezt is. 🙂 Mi eddig csak a hagyományos madártejet kóstoltuk, kis családom meg is volt elégedve ennyivel. Furcsának is találták a narancsos ízesítést, viszont mindenkinek ízlett. 🙂 Nekem nagyon is. Nálam visszatérő desszert lesz, persze nem feledkezem meg a jó öreg hagyományos társáról sem.

Ne hagyjuk magára a tejet, mert nagyon könnyen kifut és leég! Elméletileg, ha egy pici vizet löttyintünk a tejhez, már nem tud úgy leégni.

A narancslikőr elhagyható, de azzal sokkal finomabb, mint anélkül.

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1 l tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 ek liszt
  • 4 db narancs (kezeletlen)
  • 2-3 ek narancslikőr

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 ek cukorral. 8 dl tejet felforralunk, és kifőzzük benne a habgaluskákat, majd leszűrjük, és lehűtjük azokat.
  2. A narancsok héját lereszeljük, és 2 dl tejben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral meg a liszttel, fölengedjük a narancsos tejjel és azzal, amiben a habgaluskák főttek, meg azzal, ami a galuskákból lecsöpögött.
  4. Habverővel állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a narancslikőrt. Tetejére tesszük a habgaluskákat.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.