Diplomata krémes
Hétvégi sütinek most valami habosra vágytam, Diplomata krémes lett belőle.
Az elkészítésében annyi trükk van csak, hogy gyorsan kell dolgozni, amíg meleg a tészta és a puding is.
Hozzávalók
A tésztához:
- 7 tojássárgája
- 15 dkg nyírfacukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 7 ek víz
A krémhez:
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek vaníliás cukor (házi)
- 7 ek porcukor
- 6 dl tej
- 5 dl víz
- 7 tojásfehérje
- csipetnyi só
- 7 ek porcukor
A tetejére:
- 5 dl Cukrászhab
- csokoládéforgács (vagy reszelék)
Elkészítés
- A tésztához a tojások sárgáját a nyírfacukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, majd apránként beledolgozzuk a vizet is.
- Összekeverjük a lisztet a sütőporral és kakaóporral, majd kisebb adagokban beleszitáljuk a tojásos keverékbe és kézi habverővel beleforgatjuk.
- A masszát egy kivajazott, kilisztezett kb 22×37 cm-es tepsibe simítjuk és 165 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
- Amíg sül, nekilátunk a krémnek. A pudingporokat csomómentesre keverjük a tejjel, vízzel, 7 ek porcukorral és a vaníliás cukorral. Sűrűre főzzük.
- Amíg besűrűsödik, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mikor kezd keményedni a hab, hozzáadjuk a 7 ek porcukrot és készre verjük.
- Ha megfőtt a puding, máris beleforgatjuk a tojáshabot. Gyorsan kell dolgozni.
- A megsült tésztát kivesszük, lejjebb vesszük a hőfokot, rákenjük a krémet és még 5 percre visszatesszük, hogy picit megkérgesedjen a teteje. Ezután kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A cukrászhabot kemény habbá verjük, elsimítjuk a kihűlt krém tetején, majd végezetül megszórjuk csokoládéforgáccsal is.
- Pár órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vagy szeletekre vágjuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!