Diplomata krémes

Diplomata krémes

Hétvégi sütinek most valami habosra vágytam, Diplomata krémes lett belőle.
Az elkészítésében annyi trükk van csak, hogy gyorsan kell dolgozni, amíg meleg a tészta és a puding is.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 7 tojássárgája
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 7 ek víz

A krémhez:

  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek vaníliás cukor (házi)
  • 7 ek porcukor
  • 6 dl tej
  • 5 dl víz
  • 7 tojásfehérje
  • csipetnyi só
  • 7 ek porcukor

A tetejére:

  • 5 dl Cukrászhab
  • csokoládéforgács (vagy reszelék)

Elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a nyírfacukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, majd apránként beledolgozzuk a vizet is.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és kakaóporral, majd kisebb adagokban beleszitáljuk a tojásos keverékbe és kézi habverővel beleforgatjuk.
  3. A masszát egy kivajazott, kilisztezett kb 22×37 cm-es tepsibe simítjuk és 165 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
  4. Amíg sül, nekilátunk a krémnek. A pudingporokat csomómentesre keverjük a tejjel, vízzel, 7 ek porcukorral és a vaníliás cukorral. Sűrűre főzzük.
  5. Amíg besűrűsödik, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mikor kezd keményedni a hab, hozzáadjuk a 7 ek porcukrot és készre verjük.
  6. Ha megfőtt a puding, máris beleforgatjuk a tojáshabot. Gyorsan kell dolgozni.
  7. A megsült tésztát kivesszük, lejjebb vesszük a hőfokot, rákenjük a krémet és még 5 percre visszatesszük, hogy picit megkérgesedjen a teteje. Ezután kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A cukrászhabot kemény habbá verjük, elsimítjuk a kihűlt krém tetején, majd végezetül megszórjuk csokoládéforgáccsal is.
  9. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vagy szeletekre vágjuk.

 

 

Lezárt téma.