Cseresznyés piskóta

Cseresznyés piskóta

Anyukám másik kedvenc süteménye az Almás pite mellett.
Persze mi is nagyon szeretjük és gyakran készül, hol cseresznyével, hol meggyel, hol pedig vegyesen mindkettőből.

Jó hozzá a friss, a befőtt és a fagyasztott gyümölcs egyaránt. (Utóbbi két esetnél csöpögtessük le -kicsit nyomkodjuk is ki-, hogy ne áztassa el a tésztát.)
Nádcukor helyett használhatunk sima kristálycukrot, vagy akár nyírfacukrot is.
Készíthetjük csak finomlisztből is.

Ha csak meggyel készül, akkor tehetünk bele 15 dkg cukrot is, de annál többet semmiképp sem! Ennyivel is elég édes lesz.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg nádcukor (vagy nyírfa vagy sima kristály)
  • 150 ml joghurt
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kilófaló liszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 tk reszelt citromhéj (szárított)
  • 1 ek citromlé
  • 60 dkg cseresznye (vagy meggy, vagy vegyesen mindkettő)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A citromlében elkeverjük a citromhéjat, a liszteket összekeverjük a sütőporral.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a citromot és az olajat, majd mehet hozzá a lisztes keverék is.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  5. Egy 24×30 cm-es tepsit kiolajozunk, meghintjük liszttel (vagy jó minőségű sütőpapírral kibéleljük). Elsimítjuk benne a masszát, a tetejére egyenletesen elszórjuk a kimagozott cseresznyét.
  6. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
  7. Ha teljesen kihűlt, 20 db kockára vágjuk és enyhén meghintjük porcukorral.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

A videóban az egyszerűség kedvéért csak finomliszttel készítem a süteményt (na meg ki is fogytam a kilófaló lisztből). De hol így, hol úgy sütöm, szóval működik mindenhogy.
A fotón egyébként a kétféle lisztes megoldással készült, látszik is, hogy kicsit sötétebb a tészta. 🙂

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*