Gesztenyés pudingos
A recept eredetijét még a fincsi.hu-n találtam. Picit módosítottam rajta. továbbá puncs pudinggal írja, én kipróbáltam epressel is. Nagy különbség a kettő között nincs, az epres kicsit elnyomja a gesztenye ízét, de finom mind a kettővel. Ha még nem találkoztunk ezzel a süteménnyel, mindenképp süssük meg, hiszen ami diós, az csak jó lehet! Remek karácsonyi sütemény.
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 tojás
- 5 ek porcukor
- 7 ek liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 6 ek víz
A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1/2 dl rum
- 1 cs eperízű pudingpor (vagy puncs)
- 1 cs gesztenyemassza (25 dkg)
- 3 dl tej
A tetejére:
- csokoládémáz
Elkészítés
- A pudingot a tejjel sűrűre főzzük és félretesszük hűlni.
- A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a vizet is.
- A liszttel és sütőporral elkevert darált diót belekeverjük a tojásos masszába. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
- 190°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben 2 lapot sütünk belőle. Ez összesen 20 perc.
- A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, egyik felét a kihűltpudinggal elvegyítjük, a másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát.
- Az egyik lapra rákenjük a gesztenyés krémet, arra pedig a pudingos krémet és befedjük a másik lappal.
- Tetejére csokoládémázt öntünk. Pár órára hűtőbe tesszük.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!