Gesztenyés pudingos

Gesztenyés pudingos

Ezt a receptet még a fincsi.hu-n találtam. Puncs pudinggal írja, én kipróbáltam epressel is. Nagy különbség a kettő között nincs, az epres kicsit elnyomja a gesztenye ízét, de finom mind a kettővel. Ha még nem találkoztunk ezzel a süteménnyel, mindenképp süssük meg, hiszen ami diós, az csak jó lehet! Remek karácsonyi sütemény.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 5 ek porcukor
  • 7 ek liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 ek víz

A krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • 1 cs eperízű pudingpor (vagy puncs)
  • 1 cs gesztenyemassza (25 dkg)
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • csokoládémáz

Elkészítés

  1. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük és félretesszük hűlni.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a vizet is.
  3. A liszttel és sütőporral elkevert darált diót belekeverjük a tojásos masszába. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. 190°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben 2 lapot sütünk belőle. Ez összesen 20 perc.
  5. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, egyik felét a kihűltpudinggal elvegyítjük, a másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát.
  6. Az egyik lapra rákenjük a gesztenyés krémet, arra pedig a pudingos krémet és befedjük a másik lappal.
  7. Tetejére csokoládémázt öntünk. Pár órára hűtőbe tesszük.

 

Lezárt téma.