Kakaós lapos

Kakaós lapos

Volt nekem egy kedves zalaegerszegi kolléganőm, Marika néni, akivel gyakran csereberéltünk recepteket. Mindig mesélte, hogy náluk otthon a rokonoknál ünnepkor mindig rengetegféle sütemény van. Összeállnak a lányok, asszonyok és sütnek vagy 15-20féle süteményt. Már nem tudom milyen ünnep után voltunk, de hozott nekem is vagy 5-6féle sütit, amit még otthonról hozott. Nagyon finomak voltak.  Kettőnek el is kértem a receptjét, annyira ízlett.

Az egyik volt a Fekete rózsa, ami egy gyönyörű és nagyon finom finomság, igazi ünnepi, lakodalmas süti, mivel hatalmas adag lesz belőle. Azt hamar meg is csináltam még akkor karácsonykor, és nagyon jól sikerült. Vittem is kóstolót Marika néninek, aki nagyon megdicsérte.

Ez volt a másik sütemény, aminek elkértem a receptjét, de ennek kicsit nehézkesen sikerült a birtokába jutnom. Ezt a receptet ugyanis nem tudta fejből Marika néni, tehát a húgától kellett elkérnie. Na, nem mintha titkolni akarta volna a receptet, csak vagy elfelejtődött, vagy nem lehetett elérni, elfoglalt volt, stb. Hosszas várakozás után végül megkaptam a receptet és most el is készítettem. Igaz, kicsit módosítottam a hozzávalók mennyiségén, de csak egy picikét. Továbbá nem 4 lapot sütöttem, hanem csak 3-at.

Mit is mondhatnék befejezésül… ekkora adag sütiszelet nálunk ilyen gyorsan még nem fogyott el. 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A lapokhoz:

  • 30 dkg finomliszt
  • 6 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 8 g sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 ek finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 17 dkg porcukor

A mázhoz:

  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A krémhez a tejből és lisztből sűrű pépet főzünk, majd félretesszük hűlni.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 lapot nyújtunk belőlük. A lapok kb. 21×31 cm-es legyenek. 180°C-on tepsi hátán megsütjük a lapokat. Hamar átsülnek, úgyhogy ne hagyjuk magukra őket.
  3. A krémhez a margarint/vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt tejes pépet is belekeverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat.
  4. A mázhoz gőz fölött jól kikeverjük a tojások sárgáját a kétféle cukorral (figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a mázat) és lekenjük vele a süteményt.
  5. Csak másnap szeleteljük.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*