Kávés-kókuszos torta
Blogszülinap van, méghozzá a 2. 🙂 Ennek örömére készítettem el ezt a kis egyszerű finomságot.
Köszönöm, hogy velem vagytok immáron 2 éve! 🙂
Hozzávalók
A tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 1 tk őrölt kávé
- 4 nagy tojás
- csipetnyi só
- 5 ek erős fekete kávé
- 8 dkg nyírfacukor
A krémhez:
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 7 dkg kókuszreszelék
- 17 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Elkészítés
- A tojások fehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk kisebb adagokban felváltva a kávét és a sütőporos-őrölt kávés lisztet.
- Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
- Egy 18 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, elsimítjuk benne a masszát és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
- A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel. Belekeverjük a kókuszreszeléket.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ha a puding kihűlt, összekeverjük az egészet.
- A tortát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.
- Tetejét cukrozatlan kakaóporral megszórjuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!