Kávés-kókuszos torta

Kávés-kókuszos torta

Blogszülinap van, méghozzá a 2. 🙂 Ennek örömére készítettem el ezt a kis egyszerű finomságot.

Köszönöm, hogy velem vagytok immáron 2 éve! 🙂

Hozzávalók

A tésztához:

  • 12 dkg finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk őrölt kávé
  • 4 nagy tojás
  • csipetnyi só
  • 5 ek erős fekete kávé
  • 8 dkg nyírfacukor

A krémhez:

  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 17 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk kisebb adagokban felváltva a kávét és a sütőporos-őrölt kávés lisztet.
  3. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  4. Egy 18 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, elsimítjuk benne a masszát és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  5. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel. Belekeverjük a kókuszreszeléket.
  6. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ha a puding kihűlt, összekeverjük az egészet.
  7. A tortát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.
  8. Tetejét cukrozatlan kakaóporral megszórjuk.

 

Lezárt téma.