Csokoládés-mandulás cseresznyetorta
Évek óta készítem ezt a süteményt, mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Mandula, csokoládé, cseresznye.. Kell ennél többet mondanom? 🙂
Hozzávalók
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg vaj
- 8 dkg nádcukor (vagy nyírfa)
- 4 tojás
- 8 dkg tejcsokoládé, apróra vágva
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek brandy
- 2 kk sütőpor
- 50 dkg cseresznye
A bevonathoz:
- 5 dkg vaj
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 10 szem cseresznye (szárral együtt)
Elkészítés
- Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
- Egy nagy tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd egyesével eldolgozzuk benne a tojásokat is.
- Hozzáadjuk a darált mandulát, a darabolt tejcsokoládét és a brandyt. Elkeverjük.
- A sütőport összekeverjük a liszttel és azt is a tojásos keverékhez adjuk.
- Végezetül beleforgatjuk a kimagozott, félbevágott cseresznyét is.
- A masszát belesimítjuk a tortaformába és kb 45 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A kész tortát rácsra téve hűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt, egy kis lábosban összeolvasztjuk a vajat az étcsokoládéval és a kakaóporral. Amikor szépen egyneművé vált és az összes csokoládé elolvadt, elsimítjuk a torta tetején úgy, hogy imitt-amott lecsorogjon a szélén is. Az egész cseresznyékkel díszítjük.
Elkészíthetjük rétesliszttel is, de úgy morzsásabb lesz az állaga.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!