Csokoládés-mandulás cseresznyetorta

Csokoládés-mandulás cseresznyetorta

Évek óta készítem ezt a süteményt, mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Mandula, csokoládé, cseresznye.. Kell ennél többet mondanom? 🙂

Hozzávalók

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg nádcukor (vagy nyírfa)
  • 4 tojás
  • 8 dkg tejcsokoládé, apróra vágva
  • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek brandy
  • 2 kk sütőpor
  • 50 dkg cseresznye

A bevonathoz:

  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 szem cseresznye (szárral együtt)

Elkészítés

  1. Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  2. Egy nagy tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd egyesével eldolgozzuk benne a tojásokat is.
  3. Hozzáadjuk a darált mandulát, a darabolt tejcsokoládét és a brandyt. Elkeverjük.
  4. A sütőport összekeverjük a liszttel és azt is a tojásos keverékhez adjuk.
  5. Végezetül beleforgatjuk a kimagozott, félbevágott cseresznyét is.
  6. A masszát belesimítjuk a tortaformába és kb 45 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A kész tortát rácsra téve hűlni hagyjuk.
  7. Ha kihűlt, egy kis lábosban összeolvasztjuk a vajat az étcsokoládéval és a kakaóporral. Amikor szépen egyneművé vált és az összes csokoládé elolvadt, elsimítjuk a torta tetején úgy, hogy imitt-amott lecsorogjon a szélén is. Az egész cseresznyékkel díszítjük.

Elkészíthetjük rétesliszttel is, de úgy morzsásabb lesz az állaga.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*