Kókuszgolyó, ahogy én szeretem
Kókuszgolyót sokféleképpen lehet készíteni. Egyszerű, gyors, és talán nincs is ember, aki ne szeretné. Én így szeretem a legjobban. 🙂 Nem túl édes, érződik a dió és a kakaó íze is.
Hozzávalók
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg darált dió
- 15-20 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 0,5 dl rum
- kevés tej
- kókuszreszelék
- magozott meggybefőtt vagy friss meggy
Elkészítés
- A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóporral, a vajjal, a rummal összedolgozzuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy ne túl lágy, inkább keményebb masszát kapjunk.
- A masszából kis golyókat formálunk, aminek a belsejébe 1-1 szem magozott meggyet teszünk.
- A golyókat megforgatjuk kókuszreszelékben és fogyasztás előtt pár órára (de az se baj, ha egy egész éjszakára) hűtőbe tesszük.
Megjegyzés: Befőttel azért szerencsésebb elkészíteni, mert több levet enged a meggy, így könnyebben összetapasztja a masszát és ad neki némi szaftosságot is. Hogy ki mennyire szárazra vagy nedvesre készíti a masszát, ízlés dolga, én jobban szeretem nedvesebben, Párom viszont a szárazabbat kedveli. 🙂
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!