Kókuszgolyó, ahogy én szeretem

Kókuszgolyó, ahogy én szeretem

Kókuszgolyót sokféleképpen lehet készíteni. Egyszerű, gyors, és talán nincs is ember, aki ne szeretné. Én így szeretem a legjobban. 🙂 Nem túl édes, érződik a dió és a kakaó íze is.

Hozzávalók

  • 40 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 15-20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 dl rum
  • kevés tej
  • kókuszreszelék
  • magozott meggybefőtt vagy friss meggy

Elkészítés

  1. A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóporral, a vajjal, a rummal összedolgozzuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy ne túl lágy, inkább keményebb masszát kapjunk.
  2. A masszából kis golyókat formálunk, aminek a belsejébe 1-1 szem magozott meggyet teszünk.
  3. A golyókat megforgatjuk kókuszreszelékben és fogyasztás előtt pár órára (de az se baj, ha egy egész éjszakára) hűtőbe tesszük.

Megjegyzés: Befőttel azért szerencsésebb elkészíteni, mert több levet enged a meggy, így könnyebben összetapasztja a masszát és ad neki némi szaftosságot is. Hogy ki mennyire szárazra vagy nedvesre készíti a masszát, ízlés dolga, én jobban szeretem nedvesebben, Párom viszont a szárazabbat kedveli. 🙂

 

Lezárt téma.