Csokis diószelet
Valami diósra vágytam. Gyors legyen és egyszerű. És persze jó sok dió legyen benne. Ez a sütemény minden igényt kielégített. 🙂
A diónak amúgy is számtalan jótékony hatása van. Jó a vérnyomásnak, a koleszterinnek, a keringésnek, a bőrnek, az agynak, és még sorolhatnám. Az ízéről nem is beszélve.
Hozzávalók
- 20 dkg darált dió
- 1 púpos ek finomliszt
- 1/2 kk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítés
- A darált diót összekeverjük a liszttel és sütőporral.
- A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd a darált diót beleforgatjuk.
- Kivajazott tepsiben, 155°C-on előmelegített sütőben a középső rácson kb. 20 perc alatt megsütjük a keveréket.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 20 egyforma szeletre vágjuk.
- A csokoládét az olajjal együtt megolvasztjuk, és a szeletek felét belemártjuk. Diódarabokkal díszítjük.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!