Csokis diószelet

Csokis diószelet

Valami diósra vágytam. Gyors legyen és egyszerű. És persze jó sok dió legyen benne. Ez a sütemény minden igényt kielégített. 🙂

A diónak amúgy is számtalan jótékony hatása van. Jó a vérnyomásnak, a koleszterinnek, a keringésnek, a bőrnek, az agynak, és még sorolhatnám. Az ízéről nem is beszélve.

Hozzávalók

  • 20 dkg darált dió
  • 1 púpos ek finomliszt
  • 1/2 kk sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. A darált diót összekeverjük a liszttel és sütőporral.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd a darált diót beleforgatjuk.
  3. Kivajazott tepsiben, 155°C-on előmelegített sütőben a középső rácson kb. 20 perc alatt megsütjük a keveréket.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 20 egyforma szeletre vágjuk.
  5. A csokoládét az olajjal együtt megolvasztjuk, és a szeletek felét belemártjuk. Diódarabokkal díszítjük.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*