Csokis-mogyorós keksz

Csokis-mogyorós keksz

Valami rágcsálnivaló nálunk mindig jól jön, legyen az sós vagy édes. Most az utóbbi készült, de hamar el is fogyott. 🙂

Akár kirándulásra vagy a gyereknek az iskolába is jó választás, hogy bírja a sulit a nap végéig. 🙂
Vanília helyett ugyanennyi fahéjjal is ízesíthetjük.

Ebből az adagból kb 35 db keksz lesz.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg nádcukor (vagy porcukor)
  • 2 nagy tojás
  • 10 dkg étcsokoládé csepp (vagy apróra vágott)
  • 5 dkg pörkölt földimogyoró
  • 1 kk vanília kivonat
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0,5 kk só

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat, majd mehet bele a vanília kivonat is.
  2. Mehet hozzá a liszt, a szódabikarbóna és a só.
  3. Végül belekeverjük az aprított mogyorót és a csokoládé cseppeket.
  4. Kézzel kisebb adagokat kiszedve a tésztából, gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
  5. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük a kekszeket és a tepsin hagyjuk kihűlni.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

Mentés

Mentés

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*