Citromos-vaníliás nyuszis keksz

Citromos-vaníliás nyuszis keksz

Néhány posztomban már meséltem a kis nyuszimról, Icsiről, korábban pedig azt is említettem, hogy szegénykének tályog nőtt a bal füle alá, amit januárban kioperáltak. Az a fránya tályog azóta visszanőtt, sőt jól rátapadt a hallójáratára, ezért a második műtét, ami 2 hete volt, már sokkal komolyabbra sikeredett. Röviden, tömören, a bal fülecskéje most már csak dísznek van és lett egy új lyuk a kis fején.

Egy borzasztó nehéz hét után, ami komoly fájdalmakkal és étvágytalansággal, rosszul létekkel járt, végre sokat javult Icsike állapota, visszajött a jó kedve és az étvágya is. Bár még mindig sok ápolással, “fül”tisztítással és sok orvosi kontrollal járnak a mindennapok, most már végre igazán fellélegezhetünk. Újra az a boldog, élénk nyuszika lett, aki volt. 🙂

Ahogy Icsike egyre jobban van, úgy tér vissza lassacskán az én kedvem is a sütéshez, ezért el kezdtem töprengeni, mivel is avassam fel a már egy jó ideje beszerzett gyönyörű nyuszis sütipecsétemet.

————————————————————————————————————-

Lassan hagyománnyá válik, hogy Húsvétkor valami új kekszet kreálok, tavaly a Sárgarépás-kurkumás kekszet találtam ki, tavaly előtt a Húsvéti vaníliás kekszet, most pedig ezt. 🙂

Egyiket jobban imádtuk a másiknál, ez a harmadik pedig megint egy olyan recept lett, ami örökre bevéste magát a kedvencek közé. Nagyon jól érezni a citromot és a vaníliát is, finom porhanyós és fémdobozban sokáig eláll.

Már ha nem faljuk fel még melegében az összeset. Mert az könnyen megeshet.

Nálunk is csak azért nem történt ez meg, mert még le akartam fotózni, így volt ideje kihűlni. 🙂

Az általam használt sütipecséttel 31 db keksz lett ebből az adagból.

Hozzávalók

  • 250 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 90 g vaj
  • 40 g zsír
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tk szárított citromhéj
  • 2 ek citromlé
  • 1 tojássárgája
  • csipetnyi só

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót tésztává gyúrunk és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagra kinyújtjuk, egy 4,5 cm-es szaggatóval köröket szaggatunk és minden kört jól lenyomunk egy ugyanekkora átmérőjű sütipecséttel.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Elkészíthetjük nyírfacukorral is, de arra készüljünk fel, hogy azzal nem lesz ilyen szép a nyuszi minta, több idő kell a sütéshez és a citrom is kevésbé lesz érezhető.

————————————————————————————————————-

És mivel többen is kértétek már, mutassam meg Icsikét, ezért íme egy olyan kép róla, amin az egyik kedvencét, a répa zöldet eszegeti. 🙂

Mentés

Mentés

Mentés

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*