Karácsonyi hókristályok
Ezt a kekszet a VKF! 60. fordulójára ötlöttem ki. A hosszabbításnak hála, még én is játszhattam. 🙂
A téma a következő volt: Ötletes kekszek egy kis megszorítással
A megszorítás pedig a csokoládé használata volt és hogy díszítsük fel a kekszeket ünnepi köntösbe.
Nemrég szereztem be magamnak hókristály kiszúró formát, így egyértelmű volt számomra, hogy azzal fogok kekszeket készíteni. Nem a szokásos puha linzer tésztát szerettem volna, hanem valami ropogósabb, de omlós kekszet gyártani. Ez sikerült is, állagra olyanok lettek, mint a csokis perec vagy a vaníliás karika. 🙂 Mivel imádom a fahéjat, fűszernek csakis az kerülhetett bele. Azért egy kis kakaóport is csempésztem a tésztába, hogy minél finomabb, csokisabb legyen a végeredmény.
Tudom, tudom.. a hópelyhek fehér színűek.. de hát ki ne örülne annak, ha csokis hópelyhek esnének az égből? 🙂
A fehér- és étcsoki díszítésen kívül kaptak a kis kekszeim kevés cukorgyöngyöt is, hogy ők is csilloghassanak, mint az igazi hókristályok. 🙂
Hozzávalók
A kekszekhez:
- 25 dkg finomliszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 púpos kk őrölt fahéj
- 6 g sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
A díszítéshez:
- 1 tábla fehércsoki
- 1 tábla étcsokoládé
- cukorgyöngyök
Elkészítés
- Minden alapanyagot összegyúrunk és a tésztát 1 órára a hűtőbe tesszük.
- Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük a kekszeket.
- Díszítésként olvasztott fehér- és étcsokival berácsozzuk a kekszeket és megszórjuk pár szem cukorgyönggyel.
Kb. 50 db hókristály lesz ebből a mennyiségből.
Ha valamiért nem akarna összeállni a tészta, picike tejet löttyintsünk még hozzá.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!