Gasztro ajándék – nem csak Karácsonyra

Gasztro ajándék – nem csak Karácsonyra

Egyre nagyobb “őrület” a gasztro ajándékozás, engem is magával ragadott a varázsa, már tavaly is nagyrészt saját készítésű finomságokkal leptem meg a hozzám közelálló embereket. Tavaly saját készítésű bonbonokkal és Stollennel készültem, idén pedig még több különlegességet tervezek.

Ebben a cikkemben most csak arra térek ki, hogyan készítsünk magunk néhány perc alatt egyszerűen, ajándékozásra szánt bonbonos dobozt, mindössze néhány forintból.

Mióta magam is készítek itthon bonbonokat, csokikat, mindig elteszem az év közben kapott bolti bonbonos-csokoládés dobozokat, mivel ezeket újjá varázsolva nagyon szép ajándékkal kedveskedhetünk.

A szükséges eszközök a következők:

• bármilyen tiszta, szögletes formájú csokoládés doboz, ami elég magas ahhoz, hogy a saját bonbonjaink beleférjenek

• tetszőleges csomagolópapír

• kevés cellux

• olló

Lássuk hát lépésről-lépésre, hogyan csináljuk:

1. Vegyünk egy akármilyen, szögletes formájú bonbonos dobozt. Szedjük le a külsején maradt ragasztószalagot. Külön fogjuk becsomagolni a doboz alsó és felső felét.

2. Ceruzával rajzoljuk körbe a dobozt és jelöljük be a sarkokat is. Vágjuk méretre a csomagolópapírt, ne felejtsük el a széleit is hozzámérni.


3. Vágjuk ki a papír sarkait.


4. Minden oldalát ragasszuk fel a dobozra. Mindig nagyon ügyeljünk rá, hogy pontosan illesszük az oldalakat,  mert nagyon könnyen elcsúszik a doboz.


5. A sarkokat is ragasszuk le. Ugyanezt elvégezzük a doboz másik felével is, és már készen is van.

6. Már csak meg kell tölteni a saját készítésű ajándékainkkal.



Tetszőleges csomagolópapírt használhatunk, így nem csak karácsonyra, hanem bármilyen alkalomra is elkészíthetjük ezt a kis helyes dobozkát.

Mivel cellux valószínűleg mindig megtalálható a háztartásokban, ezért a költsége ennek a saját készítésű doboznak össz-vissz 180 Ft, ami a csomagolópapír ára. Ráadásul a csomagolópapír 2m x 70 cm-es, így jó pár doboz kifér belőle. 🙂

Mentés

 

Lezárt téma.