Süss, Alkoss, Díszíts! (SAD!) 28. forduló – Összefoglalója
Először is szeretném megköszönni Mindenkinek, aki részt vett a játékban, csábítóbbnál csábítóbb finomságok érkeztek! 🙂
Bevallom, kicsit toborzásba is fogtam, mivel szerettem volna, ha minél többen játszanak, ezért néhány gasztrobloggert magam invitáltam a játékba, biztosan tudván, hogy ők is szeretik a fahéjat és gyakran sütnek édességeket. Ezúton szeretnék elnézést kérni azoktól, akiket kihagytam az invitálásból, de jól esett volna nekik.
Természetesen nagyon örülök annak, hogy többen, invitálás nélkül is részt vettek ebben a fordulóban!
Az előző fordulók háziasszonyai példáját én is követtem, és szorgalmasan akkor írtam meg 1-1 recept bemutatóját, amikor az beérkezett hozzám. Ha szabad ezt mondanom, felért egy kínzással, mivel minden egyes receptnél úgy megindult a nyálelválasztásom, hogy alig győztem nagyokat nyelni, hát még a szép ételfotók is rátettek egy lapáttal. 😀
Sokféle finomság érkezett, aminek igazán örülök! Biztos vagyok abban, hogy mindenki talál majd kedvére valót az alábbi receptek közül, lássuk hát, milyen csábító édességeket készítettetek! 🙂
01. Okki, az Abroszra Való gasztroblog írója egy igazán csábító Habos Almás pitét hozott nekünk, amiben jócskán van fahéj, így tényleg nem lehetett nemet mondani rá. 🙂 A jól megszokott, hagyományos verziót nagyon földobja a tojáshab, valósággal ünnepivé válik tőle! Mindenképp próbáljuk ki ezt a változatot is, valószínűleg új kedvenc fog születni!
02. Eszter, a Tűpárna és habverő gasztroblog szerzője egy nagyon izgalmas Reform fahéjas csigát küldött a játékra, ami tej-, liszt- és cukormentes. Eszternek teljesen igaza van abban, hogy a fahéjat nem csak az íze és illata miatt érdemes használni, hanem a jótékony hatásai miatt is! Nem-diétázóknak is erősen ajánlott a kipróbálása! 🙂
03. Ági, a …Konyhán innen – kerten túl… blog írója egy hihetetlenül csábító Óriás fahéjas csigát hozott, amit ráadásul vaníliás mázzal koronázott meg. Ez a kelt torta önmagában ok az ünneplésre, ha ezt majszolhatjuk reggelire vagy uzsonnára. 🙂 Készüljünk fel rá, hogy 1 szelet sosem lesz elég!
04. Nagyokat nyeltem Reni, az Így is lehet… gasztroblog szerzőjének receptjénél is, ami nem más, mint egy gyönyörű Fahéjas legyező kalács. A krémsajtos máz egészen karácsonyivá teszi ezt az amúgy is mutatós finomságot, és még a kalóriákat sem kell számolnunk, mert Reni megtette helyettünk. 🙂 Ezer hála ezért a csábításért!
05. Andi, az AranyTepsi blog írója nagyon helyes Fahéjas kelt kifliket küldött nekünk, amivel meglepte a családot. Nem is tudnánk jobbat elképzelni annál, mint a frissen sült fahéjas süti illatára ébredjünk! Egy bögre tej vagy kakaó és néhány darab fahéjas kifli… a tökéletes reggelihez ennél több már nem is kell! 🙂
06. Brigi, a Koskacukor blog szerzője egy nem mindennapi Almás pitét hozott nekünk, amit mézeskalács fűszerkeverékkel dobott fel. A sütőből szállingózó illatok hatására Jancsi és Juliska mesevilágában érezhetjük magunkat, a gonosz boszitól azonban most nem kell félnünk! 🙂 Próbáljuk ki ezt a változatot is!
07. Zsuzsa, a Teller cake gasztroblog írója olyan tortával csábít el minket, aminek aztán nem lehet ellenállni! Fahéj, alma és karamell… ez az ízek valóságos szentháromsága, adjuk is át magunkat ennek az élvezetnek! Még sok-sok ilyen blogszülinapot kívánunk! 🙂
08. Marisz, a Tortafüggő Marisz gasztroblog szerzője olyan alapanyagból készített nekünk finomságot, ami nálam mindig nyerő, ez nem más, mint a leveles tészta! Ha gyorsan szeretnénk valamivel kényeztetni magunkat, ezeknél a csinos Fahéjas szíveknél jobbat nem is választhatunk. Már csak egy pohár tej kell hozzá! 🙂
08-B. Marisz ráadásul még egy Kelt fahéjas virággal is meglepett minket, amit a pontos leírásnak köszönhetően könnyedén elkészíthetünk. Igazán felesleges volt aggódni, hogy esetleg nem fogadom el, hiszen annak csak örülök, hogy így megfogott a választott téma! 🙂 Nagyon szép kis virágot készítettél Marisz!
09. Csigabige, a Csigabige kuckója blog írója is rajong a fahéjért, így nagy örömmel sütötte meg ezeket az ínycsiklandozó Fahéjas kifliket. Biztos vagyok benne, hogy nem csak Csigabige családjának a kedvencei ezek a kiflicskék, hanem mindannyiunké! 🙂 Irány a konyha!
10. Macskanyelv, a Sünis kanál blog szerzője egy gyönyörű Fahéjas mandulatortát hozott mangóval, ami ráadásul lisztmentes. Szerintem előnyére válik, hogy laktató édességről van szó, hiszen akkor másnapra is jut belőle, így tovább élvezhetjük ezt a finomságot! Ha tehetném, most leemelnék magamnak egy szeletet a monitorról. 🙂
11. Szilvi, az Egy falat Svájc blog írója egy különleges svájci karácsonyi aprósüteményt hozott nekünk, amihez még fűszeres krémet is készített, ezáltal még ünnepibb köntöst kapott. Ezek a Fahéjas csillagok mascarpone krémmel olyannyira ellenállhatatlanok, hogy már meg is néztem, van e itthon minden hozzá! Biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül ezt még jó páran megteszitek most. 🙂
12. Gerti, a Sütit akarok gasztroblog írója Csokis-fahéjas sütinyalókákkal kényeztet bennünket és milyen jól teszi, hiszen ezek az Amerikából származó, Cake pop névre hallgató finomságok még mindig ritkaságnak számítanak nálunk. 🙂 Bátran fogjunk hozzá ehhez az édességhez is, egy kis gyakorlással mi is profivá válhatunk a Cake pop készítésében! Nekem ez a változat lesz az első próbálkozásom. 🙂
13. Anna, a Csokoládé Reformer blog szerzője egy igazán különleges Adventi bonbont készített, amibe a téli ízek legjavát sűrítette. Abban biztosak lehetünk, hogy nem csak nekünk, hanem rokonainknak, barátainknak is ízleni fog, így hát ajándéknak is kiváló! Készítsünk belőle több adagot is! 🙂
14. Konyhavirtuóz, a Konyhavirtuóz gasztroblog szerzője csodás Mandulás mézeskalácskekszeket hozott nekünk. Ezekkel a gyorsan elkészíhető kekszekkel csupán egy gondunk lehet, még pedig az, hogy még gyorsabban el is fogynak! 🙂 Fahéj, méz, szegfűszeg, gyömbér, mandula.. minden benne van, amitől igazán varázslatos a Karácsony!
15. Vanilin, a Süss Vanilinnel blog írója olyan Fahéjas csigát sütött, amit nem csak krémsajtos mázzal tett különlegessé, hanem a tésztájába sütőtököt csempészett. Nem mindenapi hozzávaló, de ettől igazán szép színe lesz és pihe-puha csigákat kapunk. Azok is nyugodtan kipróbálhatják, akik amúgy nem rajonganak a sütőtökért, mert a tészta ízében nem lehet érezni, viszont mint tudjuk, a sütőtök is nagyon egészséges! 🙂
16. Zsófi, a Sweet Home gasztroblog szerzője egy villámgyorsan elkészíthető nyalánkságot készített, ami nem más, mint egy Fahéjas pohárkrém fehér csokoládéval. Zsófi is belemélyedt már a fahéj jótékony hatásaiba, amiket fel is sorol nekünk, mindenképp tanulmányozzuk, sokat tanulhatunk belőle. 🙂 Utána pedig ne felejtsük el kényeztetni magunkat ezzel a csábító finomsággal!
17. Timi, a Brioche blog írója Fahéjas fánkkal készült, amit sütőben sütött meg, így az olajos változatával szemben sokkal könnyedebb. Timi a receptje mellé még néhány érdekességet is megemlít a fahéjról, ne hagyjuk ki azokat sem az olvasásból! 🙂 Biztos vagyok benne, hogy ezt a fahéjas fánkot azok is imádni fogják, akik amúgy nem nagy fánkosok!
18. Anikó, az Olajbogyó gasztroblog írója szintén kitett magáért, hogy elcsábítson bennünket, ezeknek a Fahéjas-krémsajtos szeletkéknek aztán senki nem tud ellenállni! Ne is múljon el a tél anélkül, hogy kipróbálnánk ezt a finomságot! Én már alig várom, hogy ehessek belőle! 🙂
19. A sort pedig jómagam zárom ezzel a Csokis-fahéjas süteménnyel. Régi kedvenc receptem ez a finomság, amit direkt a játék kedvéért publikáltam. Ne ijedjetek meg a fahéj mennyiségén, ez így tökéletes; egy ízben gazdag, omlós csábítás! 🙂
Nem maradt más hátra, mint hogy átadjam a stafétát! A Süss, Alkoss, Díszíts! következő forduló háziasszonya nem más mint,
Anna, a Csokoládé Reformer blog írója!
Sok-sok részvevőt kívánok Anna és mindannyiunk nevében mondhatom, kíváncsian várjuk, milyen témát találsz ki nekünk! 🙂
Addig is Kellemes Ünnepi Készülődést kívánok Mindenkinek! 🙂