Túróval töltött zsemle
Ez is egy régi hagyományos desszert nálunk, amit nagyon szeret az egész család. Régen édesanyám sütötte sokszor, mostmár én is gyakran elkészítem. Egyszerű, gyorsan megvan és nagyon finom!
Hozzávalók
- 4 zsemle
- 2 tojás
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- kb. 5 dl tej
- 5 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- pici só
Elkészítés
- A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük. A kiszedett zsemledarabokat tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tehéntúrót, a felvert tojásokat, a porcukrot, pici sót és az egészet alaposan összekeverjük.
- A zsemléket megforgatjuk a tejben, ügyelve, hogy mindenhova jusson, majd kivajazott tepsibe tesszük őket. Megtöltjük a túrós töltelékkel, a kalapjukat is megforgatjuk a tejben és ráhelyezzük a zsemlékre.
- A sütő középső rácsán 180°C-on kb. 25 perc alatt megsütjük és forrón megszórjuk még vaníliás cukorral.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!