Lakatosinas
Nagyanyáink szakácskönyvéből…:) Ez a különlegesség régi idők kedvelt édessége! Legalábbis egy 1990-es Mester Kukta szerint.:)
Hozzávalók
- 24 db kimagozott puha aszalt szilva
- 15 dkg marcipánmassza
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kristálycukor
- 1 tk fahéj
- 12 dkg finomliszt
- 1-1,5 dl tej
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 1 ek olaj
A hempergetéshez:
- étcsokoládé reszelék
- porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
- A marcipánt a porcukorral összedolgozzuk, és 12 egyforma golyócskára formázzuk.
- A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal. Az étcsokireszeléket pedig kb. ennyi porcukorral.
- A lisztből, tejből, tojásokból, olajból és pici sóból habverővel sűrűn folyó tésztát keverünk.
Elkészítés:
- 2-2 szilva közé egy darab marcipánt teszünk, golyót formálunk belőle, majd a fahéjas cukorba forgatjuk.
- Belemártjuk a tésztába, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
- Lecsepegtetjük, megforgatjuk az étcsokis porcukorban, és forrón tálaljuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!