Lakatosinas

Lakatosinas

Nagyanyáink szakácskönyvéből…:) Ez a különlegesség régi idők kedvelt édessége! Legalábbis egy 1990-es Mester Kukta szerint.:)

Hozzávalók

  • 24 db kimagozott puha aszalt szilva
  • 15 dkg marcipánmassza
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 tk fahéj
  • 12 dkg finomliszt
  • 1-1,5 dl tej
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 1 ek olaj

A hempergetéshez:

  • étcsokoládé reszelék
  • porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

  1. A marcipánt a porcukorral összedolgozzuk, és 12 egyforma golyócskára formázzuk.
  2. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal. Az étcsokireszeléket pedig kb. ennyi porcukorral.
  3. A lisztből, tejből, tojásokból, olajból és pici sóból habverővel sűrűn folyó tésztát keverünk.

Elkészítés:

  1. 2-2 szilva közé egy darab marcipánt teszünk, golyót formálunk belőle, majd a fahéjas cukorba forgatjuk.
  2. Belemártjuk a tésztába, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
  3. Lecsepegtetjük, megforgatjuk az étcsokis porcukorban, és forrón tálaljuk.

 

Lezárt téma.