Lencse recept, mely gyermeknek remek kedvenc lehet
Lencsefőzelék. Gyermekkorom egyik kedvenc étele. A mai napig nagyon szeretem. 🙂
Hozzávalók
- 40 dkg lencse
- 1 közepes fej hagyma egyben, meghámozva
- 2 babérlevél
- só
- ételízesítő (ki-ki belátása szerint)
- ecet
- cukor
- 2 dkg liszt
- 2 ek olaj
- kevés pirospaprika
- 3-4 szál frankfurti virsli felkarikázva
Elkészítés
- A lencsét előző nap beáztatjuk 2 ujjnyival több vízben, mint amennyi ellepi.
- Másnap a levével együtt feltesszük főni. Attól függően öntsünk hozzá még annyi vizet, amilyen sűrű főzeléket szeretnénk. Sózzuk.
- Hozzáadjuk az egész fej vöröshagymát, a babérleveleket, az ételízesítőt (aki tesz bele), pici ecetet és pici cukrot.
- Mikor a lencse már majdnem teljesen megpuhult, mehet bele a felkarikázott virsli is.
- Ha megfőtt a lencse, az olajból, lisztből és pirospaprikából rántást készítünk és elkeverjük a lencsével.
- Rántás: Kis lábosban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetve megpirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverünk kevés pirospaprikát és felöntjük hideg(!) vízzel. Apránként adjuk hozzá a hideg vizet és kevergessük, hogy ne legyen csomós. Nem kell sok víz, kb 1 dl elég.
- Egyet forralunk még a főzeléken és készen is vagyunk. Tálaláskor ízlés szerint adhatunk még hozzá pici ecetet, cukrot, vagy mindkettőt.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!