Lencse recept, mely gyermeknek remek kedvenc lehet

Lencse recept, mely gyermeknek remek kedvenc lehet

Lencsefőzelék. Gyermekkorom egyik kedvenc étele. A mai napig nagyon szeretem. 🙂

Hozzávalók

  • 40 dkg lencse
  • 1 közepes fej hagyma egyben, meghámozva
  • 2 babérlevél
  • ételízesítő (ki-ki belátása szerint)
  • ecet
  • cukor
  • 2 dkg liszt
  • 2 ek olaj
  • kevés pirospaprika
  • 3-4 szál frankfurti virsli felkarikázva

Elkészítés

  1. A lencsét előző nap beáztatjuk 2 ujjnyival több vízben, mint amennyi ellepi.
  2. Másnap a levével együtt feltesszük főni. Attól függően öntsünk hozzá még annyi vizet, amilyen sűrű főzeléket szeretnénk. Sózzuk.
  3. Hozzáadjuk az egész fej vöröshagymát, a babérleveleket, az ételízesítőt (aki tesz bele), pici ecetet és pici cukrot.
  4. Mikor a lencse már majdnem teljesen megpuhult, mehet bele a felkarikázott virsli is.
  5. Ha megfőtt a lencse, az olajból, lisztből és pirospaprikából rántást készítünk és elkeverjük a lencsével.
  6. Rántás: Kis lábosban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetve megpirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverünk kevés pirospaprikát és felöntjük hideg(!) vízzel. Apránként adjuk hozzá a hideg vizet és kevergessük, hogy ne legyen csomós. Nem kell sok víz, kb 1 dl elég.
  7. Egyet forralunk még a főzeléken és készen is vagyunk. Tálaláskor ízlés szerint adhatunk még hozzá pici ecetet, cukrot, vagy mindkettőt.

 

Lezárt téma.