Burgonyakrokett

Burgonyakrokett

Az egyik legfinomabb köret, amit készíthetünk és nem is nehéz, csak kevés időt kell rá fordítani, míg megformázzuk a kroketteket.

A jó szaftos, sűrű ragukhoz a legjobb választás, mert istenien magába szívja a szószt!
És az úgy jó, ha jó sok van! Jól mondom?! 🙂

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 2 tojás sárgája
  • 9 dkg finomliszt
  • 2 kk só
  • 0,5 kk szerecsendió (elhagyható)

Továbbá:

  • zsemlemorzsa, a forgatáshoz
  • napraforgó olaj, a sütéshez

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet a sót és szerecsendiót, és jól összekeverjük.
  3. A masszából kis hengereket formázunk, meghempergetjük őket zsemlemorzsában, majd forró olajban pirosra sütjük.
  4. Lecsöpögtetjük és tálaljuk.

Az adott liszttől függően lehet, hogy kicsivel több vagy kevesebb kell bele. Ne legyen kemény a massza, de ne is legyen kezelhetetlenül lágy.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*