Burgonyakrokett
Az egyik legfinomabb köret, amit készíthetünk és nem is nehéz, csak kevés időt kell rá fordítani, míg megformázzuk a kroketteket.
A jó szaftos, sűrű ragukhoz a legjobb választás, mert istenien magába szívja a szószt!
És az úgy jó, ha jó sok van! Jól mondom?! 🙂
Hozzávalók
- 80 dkg krumpli
- 2 tojás sárgája
- 9 dkg finomliszt
- 2 kk só
- 0,5 kk szerecsendió (elhagyható)
Továbbá:
- zsemlemorzsa, a forgatáshoz
- napraforgó olaj, a sütéshez
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet a sót és szerecsendiót, és jól összekeverjük.
- A masszából kis hengereket formázunk, meghempergetjük őket zsemlemorzsában, majd forró olajban pirosra sütjük.
- Lecsöpögtetjük és tálaljuk.
Az adott liszttől függően lehet, hogy kicsivel több vagy kevesebb kell bele. Ne legyen kemény a massza, de ne is legyen kezelhetetlenül lágy.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!