Rakott cukkini hagymaágyon

Rakott cukkini hagymaágyon

Ideális, könnyű fogás ebben a nyári hőségben. Nem is beszélve a zöldségek jótékony hatásairól, mint pl. hogy a cukkini karcsúsít, növeli a teljesítőképességet, csökkenti a fáradékonyságot, erősíti az izmokat, segíti a víz és a salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. A paradicsom többek között véd a fertőzések ellen, szépíti a bőrt, hangulatjavító, szíverősítő és vízhajtó. A vörös- és fokhagymát nem kell bemutatni, a népi gyógyászatban mindig is előszeretettel használták.

Hozzávalók

  • 50 dkg cukkini
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 nagyobb vöröhagyma
  • 4 duci gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg gépsonka
  • 2,5 – 3 dl tejföl
  • 1 tojás
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A fokhagymákat szintén meghámozzuk, és vékony szeletekre szeljük. A paradicsomot és cukkinit kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük, a gépsonkát csíkokra vágjuk.
  2. Kivajazunk egy tepsit, és megszórjuk zsemlemorzsával. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a hagymakarikákat, majd beterítjük vele a tepsi alját, és rászórjuk a fokhagymaszeleteket is.
  3. Váltakozva kissé ferdén ráterítjük a cukkini- és paradicsomszeleteket; sóval, borssal és őrölt szerecsendióval jól befűszerezzük, ezután elterítjük rajtuk a sonkacsíkokat és a reszelt sajtot is.
  4. Végül a tojással elkevert tejföllel leöntjük, és a 190°C-ra előmelegített sütő alsó rácsán megsütjük kb. 25 perc alatt.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*