Rakott cukkini hagymaágyon
Ideális, könnyű fogás ebben a nyári hőségben. Nem is beszélve a zöldségek jótékony hatásairól, mint pl. hogy a cukkini karcsúsít, növeli a teljesítőképességet, csökkenti a fáradékonyságot, erősíti az izmokat, segíti a víz és a salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. A paradicsom többek között véd a fertőzések ellen, szépíti a bőrt, hangulatjavító, szíverősítő és vízhajtó. A vörös- és fokhagymát nem kell bemutatni, a népi gyógyászatban mindig is előszeretettel használták.
Hozzávalók
- 50 dkg cukkini
- 50 dkg paradicsom
- 2 nagyobb vöröhagyma
- 4 duci gerezd fokhagyma
- 15 dkg sajt
- 15 dkg gépsonka
- 2,5 – 3 dl tejföl
- 1 tojás
- szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés
- A vöröshagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A fokhagymákat szintén meghámozzuk, és vékony szeletekre szeljük. A paradicsomot és cukkinit kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük, a gépsonkát csíkokra vágjuk.
- Kivajazunk egy tepsit, és megszórjuk zsemlemorzsával. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a hagymakarikákat, majd beterítjük vele a tepsi alját, és rászórjuk a fokhagymaszeleteket is.
- Váltakozva kissé ferdén ráterítjük a cukkini- és paradicsomszeleteket; sóval, borssal és őrölt szerecsendióval jól befűszerezzük, ezután elterítjük rajtuk a sonkacsíkokat és a reszelt sajtot is.
- Végül a tojással elkevert tejföllel leöntjük, és a 190°C-ra előmelegített sütő alsó rácsán megsütjük kb. 25 perc alatt.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!