Rozmaringos krumplirakás

Rozmaringos krumplirakás

Nem olyan macerás, mint aminek kinéz.:) Viszont fel lehet dobni a már unalmas krumplit ily módon. Ha nem kedveljük a rozmaringot, nyugodtan használjunk más zöld fűszert. Meleg előételnek vagy egyszerű vacsorának jó ötlet ez a recept. Bocs a nem túl jó minőségű képért, de későn álltam neki, és rám sötétedett.

Hozzávalók

  • 70 dkg burgonya
  • kb. 7 dkg vaj
  • rozmaring (friss vagy szárított)
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra.
  2. Meghámozzuk a krumplit, megmossuk, szárazra töröljük, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Ha friss rozmaringunk van, leszedjük a leveleit. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk. A megmaradt vajat felolvasztjuk.
  3. A burgonya szeleteket rétegesen egymásra rakjuk úgy, hogy minden réteget megkenünk az olvasztott vajjal, megszórjuk rozmaringgal, megsózzuk, borsozzuk.
  4. Tetszőleges halmocskákat készítsünk, bár ne legyen túl magas, hogy biztosan átsüljön.
  5. A sütő alsó rácsán kb. 40 perc alatt megsütjük.

 

Lezárt téma.