Rozmaringos krumplirakás
Nem olyan macerás, mint aminek kinéz.:) Viszont fel lehet dobni a már unalmas krumplit ily módon. Ha nem kedveljük a rozmaringot, nyugodtan használjunk más zöld fűszert. Meleg előételnek vagy egyszerű vacsorának jó ötlet ez a recept. Bocs a nem túl jó minőségű képért, de későn álltam neki, és rám sötétedett.
Hozzávalók
- 70 dkg burgonya
- kb. 7 dkg vaj
- rozmaring (friss vagy szárított)
- só
- őrölt bors
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra.
- Meghámozzuk a krumplit, megmossuk, szárazra töröljük, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Ha friss rozmaringunk van, leszedjük a leveleit. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk. A megmaradt vajat felolvasztjuk.
- A burgonya szeleteket rétegesen egymásra rakjuk úgy, hogy minden réteget megkenünk az olvasztott vajjal, megszórjuk rozmaringgal, megsózzuk, borsozzuk.
- Tetszőleges halmocskákat készítsünk, bár ne legyen túl magas, hogy biztosan átsüljön.
- A sütő alsó rácsán kb. 40 perc alatt megsütjük.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!