Kelt kókuszos tekercs

Kelt kókuszos tekercs

Finom, egyszerű, puha, kókuszos finomság, amit mindenki szeretni fog.  Reggelire, uzsonnára bármikor jó választás.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 1/2 kk só
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj

A tetejére:

  • 1 tojás
  • kevés szeletelt mandula

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a cukros meleg tejben. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a sóval, szódabikarbónával, a tojás sárgájával és 30 dkg liszttel, majd az egészet összedolgozzuk. Letakarva meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  2. A töltelékhez a vajat a porcukorral, a kókuszreszelékkel és a reszelt citromhéjjal simára keverjük.
  3. A tésztát meglisztezett gyúródeszkára tesszük, és a maradék lisztet belegyúrjuk. Kb. 28×60 cm-es lappá nyújtjuk, amelyet 20 négyzetre vágunk.
  4. A tölteléket úgy oszlatjuk el rajtuk, hogy a széleket üresen hagyjuk. A tésztalapokat összegöngyöljük, és úgy fektetjük sütőpapírral bélelt tepsire, hogy az illeszték alulra kerüljön. Konyharuhával letakarva még 20 percig kelesztjük. (Ha göngyölgetés közben nagyon megkeltek már, mint nekem, akkor ez nem szükséges.)
  5. A tekercseket a simára kevert tojással megkenjük, és szeletelt mandulával megszórjuk.
    210°C-ra előmelegített sütőben, a középső rácsra tolva kb. 15 perc alatt megsütjük.

 

Lezárt téma.