Sajtos zsemlevirág
Hát ez is elérkezett.. Kipróbáltam a zsemlesütést. Nem lettek olyan szép gömbölyűek, de nézzétek el nekem, első próbálkozásnak nem is olyan rossz. Hogy milyen lett? Nagyon klassz! Állagra a pogácsára emlékeztet, de szendvicsnek nagyon jó volt. Sokkal laktatóbb, mint a bolti, úgyhogy nem is baj, hogy picik, 2-nél többet nem is tudtunk megenni egyszerre. Nagyon örültem neki, hogy az első próbálkozásom ilyen jól sikerült, biztos, hogy máskor is elkészítem! 🙂
Szendvics ötlet, ha megmaradt a fasírt a főzelék után: 1 db zsemle, 1 db fasírtgolyó, némi csalamádé, ketchup, mustár. Tegyük össze őket és fogyasszuk jó étvággyal. 🙂
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 1/2 kk só
- 3 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
- 2 dkg friss élesztő
- 1,5-2,5 dl meleg víz (amennyit felvesz)
A tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítés
- A vajat a liszttel és sóval összemorzsoljuk, majd rámorzsoljuk az élesztőt is, és a meleg vízzel kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk.
- A tálban letakarva 30 percig kelesztjük, hogy a duplájára dagadjon.
- Lisztezett deszkán átdagasztjuk, majd 8 részre osztjuk, de ebből 1 db legyen nagyobb, mint a többi. Gömbölyűre formázzuk őket, sütőpapírral bélelt 35×30 cm-es tepsi közepére tesszük a nagy zsemlét, a kisebbeket meg köré rakosgatjuk.
- Konyharuhával letakarjuk és még 30 percig kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 220°C-ra.
- A zsemléket szobahőmérsékletű vízzel megkenjük és reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. A sütő középső rácsán megsütjük kb. 20 perc alatt.
- Ha kész, kikapcsoljuk a sütőt, de a zsemléket még 15 percig benne hagyjuk, hogy teljesen megsüljenek.
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!