Krémes gyümölcslepény

Krémes gyümölcslepény

Sógornőmtől kaptunk szilvát, párom nagyszüleitől kaptunk szőlőt, szomszédtól kaptunk körtét.. Adta magát, hogy összehozzam őket. Könnyű, krémes, gyümölcsös.. mi kell még? 🙂

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 cs szárított élesztő
  • 5 dkg kristálycukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1,5 dl író
  • csipetnyi só
  • pici langyos víz

A rátéthez:

  • 2 cs főzés nélküli vaníliás krémpor
  • 3 dl tej
  • 1 dl író
  • 50 dkg szilva
  • 30 dkg szőlő (még jobb, ha mag nélküli)
  • 1-2 db érett körte

A tetejére:

  • őrölt fahéj

Elkészítés

  1. A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, a körtét félbevágjuk, kicsumázzuk, felszeleteljük. Egy 35×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán tepsi méretűvé nyújtjuk, és bele is helyezzük a tepsibe.
  3. A krémport, az írót és a tejet habverővel csomómentesen elkeverjük. Egyenletesen rákenjük a tésztára. A tésztát sorban kirakjuk a gyümölcsökkel: 1 sor szilva, 1 sor szőlő, 1 sor körte, és még egyszer.
  4. Megszórjuk a tetejét fahéjjal, 15 percig pihentetjük, majd megsütjük kb. 35 perc alatt.

 

Lezárt téma.