Krémes gyümölcslepény
Sógornőmtől kaptunk szilvát, párom nagyszüleitől kaptunk szőlőt, szomszédtól kaptunk körtét.. Adta magát, hogy összehozzam őket. Könnyű, krémes, gyümölcsös.. mi kell még? 🙂
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1 cs szárított élesztő
- 5 dkg kristálycukor
- 8 dkg vaj
- 1 tojás
- 1,5 dl író
- csipetnyi só
- pici langyos víz
A rátéthez:
- 2 cs főzés nélküli vaníliás krémpor
- 3 dl tej
- 1 dl író
- 50 dkg szilva
- 30 dkg szőlő (még jobb, ha mag nélküli)
- 1-2 db érett körte
A tetejére:
- őrölt fahéj
Elkészítés
- A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, a körtét félbevágjuk, kicsumázzuk, felszeleteljük. Egy 35×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán tepsi méretűvé nyújtjuk, és bele is helyezzük a tepsibe.
- A krémport, az írót és a tejet habverővel csomómentesen elkeverjük. Egyenletesen rákenjük a tésztára. A tésztát sorban kirakjuk a gyümölcsökkel: 1 sor szilva, 1 sor szőlő, 1 sor körte, és még egyszer.
- Megszórjuk a tetejét fahéjjal, 15 percig pihentetjük, majd megsütjük kb. 35 perc alatt.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!