Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

Ó igen.. A Rákóczi túrós.

Ki ne ismerné?
És ki ne szeretné? 🙂

Megmutatom, én hogyan csinálom.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 50 dkg áttört tehéntúró (nem baj, ha csak 45 dkg)
  • 5 ek nyírfacukor (vagy kristály- vagy porcukor)
  • 1 egész tojás
  • 1 tk szárított citromhéj
  • 3 ek tejföl
  • 1 púpos ek búzadara

A tojáshabhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 14 dkg kristálycukor
  • 0,5 ek citromlé (kihagyható)
  • 1 csipetnyi só

Továbbá:

  • sárgabaracklekvár (legjobb a savanykás)

Elkészítés

  1. A vajat a liszttel és porcukorral összemorzsoljuk, majd mehet hozzá a tojássárgája is.
  2. Frissentartó fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egy kb 28×20 cm-es tepsibe egyengetjük a tésztát.
  4. Villával megszurkáljuk és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  5. Ezalatt összekeverjük a tölteléknek valót.
  6. Ha a tészta kihűlt, megkenjük sárgabaracklekvárral és rásimítjuk a túrós tölteléket.
  7. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, mikor már habosodik, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, amíg szép fényes és kemény nem lesz. Hozzáadjuk a citromlevet is.
  8. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a habot és berácsozzuk a sütemény tetejét. Maradjon elég hézag a lekvárnak is.
  9. 155 °C-os sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
  10. Végezetül megtöltjük a hézagokat sárgabaracklekvárral és kockákra vágjuk.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!

 

Lezárt téma.