Rákóczi túrós
Ó igen.. A Rákóczi túrós.
Ki ne ismerné?
És ki ne szeretné? 🙂
Megmutatom, én hogyan csinálom.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj
- 3 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
A töltelékhez:
- 50 dkg áttört tehéntúró (nem baj, ha csak 45 dkg)
- 5 ek nyírfacukor (vagy kristály- vagy porcukor)
- 1 egész tojás
- 1 tk szárított citromhéj
- 3 ek tejföl
- 1 púpos ek búzadara
A tojáshabhoz:
- 3 tojásfehérje
- 14 dkg kristálycukor
- 0,5 ek citromlé (kihagyható)
- 1 csipetnyi só
Továbbá:
- sárgabaracklekvár (legjobb a savanykás)
Elkészítés
- A vajat a liszttel és porcukorral összemorzsoljuk, majd mehet hozzá a tojássárgája is.
- Frissentartó fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
- Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egy kb 28×20 cm-es tepsibe egyengetjük a tésztát.
- Villával megszurkáljuk és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
- Ezalatt összekeverjük a tölteléknek valót.
- Ha a tészta kihűlt, megkenjük sárgabaracklekvárral és rásimítjuk a túrós tölteléket.
- A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, mikor már habosodik, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, amíg szép fényes és kemény nem lesz. Hozzáadjuk a citromlevet is.
- Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a habot és berácsozzuk a sütemény tetejét. Maradjon elég hézag a lekvárnak is.
- 155 °C-os sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
- Végezetül megtöltjük a hézagokat sárgabaracklekvárral és kockákra vágjuk.
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!