Ribizlis túrólepény

Ribizlis túrólepény

Minden évben szépen terem nálunk a ribizli, így mindig sor kerül valamilyen ribizlis süteményre. Leggyakrabban erre a tortára esik a választás, mert amellett, hogy nagyon finom, egyszerű az elkészítése is. 🙂

Fagyasztott ribizlivel is elkészíthető, csak jól csepegtessük le előtte. A nyírfacukrot ugyanennyi porcukorral is helyettesíthetjük.

Ha nagyon meleg van, ahogy most legutóbb nálam is volt, akkor tegyük a tésztát a nyújtás előtt is kb 15 percre a hűtőbe, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Ha nincs döglesztő meleg, akkor elég csak akkor hűtőbe tenni, amikor a töltelékkel foglalatoskodunk.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 27 dkg finomliszt
  • 18 dkg vaj
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 9 dkg nyírfacukor
  • 1 egész tojás

A töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 15 dkg tejföl
  • 1 kk szárított citromhéj
  • 1 ek vaníliás cukor (házi)
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg nyírfacukor

A tetejére:

  • 30-40 dkg piros ribizli
  • 1 cs tortazselé

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a tojás kivételével összemorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk és egy 25 cm-es piteformába igazgatjuk a tésztát, a széleit is jól benyomkodjuk, hogy felvegye a formáját. Hűtőbe tesszük.
  3. A töltelékhez mindent összekeverünk, majd a lehűtött tésztába öntjük és elegyengetjük.
  4. 170 °C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük. A közepe még éppen hogy remegjen egy kicsit, akkor jó. Teljesen kihűtjük.
  5. A megtisztított ribizli szemeket a töltelékre szórjuk, eligazgatjuk.
  6. A zselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, majd a ribizlire kanalazzuk.
  7. 1-2 órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

 

Mentés

Mentés

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*