Csokoládékrémes piskótatekercs
Nem szoktam különösebben foglalkozni az Adventtel, de mivel az utóbbi hetekben nagyon kevés időm jutott a sütögetésre, ezért úgy döntöttem, az első Adventre mindenképp sütök valamit, sőt, legyen akkor már két valami is! 🙂
Az első finomság, amit készítettem, ez a Csokoládékrémes piskótatekercs volt, a másik süteménnyel pedig holnap jövök majd. 🙂
Bevallom, nekem könnyű dolgom volt a piskótatésztával, mert van egy nagyon klassz szilikon sütőformám hozzá, így nem kellett sütőpapírral és egyéb dolgokkal vacakolni, de természetesen sütőpapírral bélelt gáztepsiben is elkészíthetjük.
Mivel én a tömény vajkrémet nem szeretem, ezért pudinggal szoktam lágyítani rajta, ami nagyon jól beválik mindig. 🙂
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 nagy tojás
- 6 ek finomliszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 ek nyírfacukor
- 6 g sütőpor
- 1 ek langyos víz
- csipetnyi só
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 8 dkg nyírfacukor
- 8 dkg olvasztott étcsokoládé
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
A szóráshoz:
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a nyírfacukorral és az 1 ek langyos vízzel habosra keverjük.
- A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, 2-3 részletben rászitáljuk a tojássárgás keverékre, elkeverjük.
- A keményre vert tojáshabot óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk. Először egy kevéssel fellazítjuk a masszát, utána mehet nagyobb adagokban a többi. A kakaó miatt lehet, hogy kicsit keményebb lesz a massza eleinte, de ahogy egyre több tojáshab kerül bele, szépen fel fog lazulni.
- A sütőformát nagyon vékonyan kiolajozzuk (a felesleget papírtörlővel itassuk le) és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
- 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
- Még melegében feltekerjük a hosszabb oldalánál fogva. Pár perc múlva kitekerjük, újra feltekerjük. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
- A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben. A vajat a nyírfacukorral habosra keverjük, majd csomómentesre elkeverjük benne a még kissé meleg (de nem forró!) pudingot.
- A csokoládét 2-3 adagban megolvasztjuk a mikróban és minden adagot alaposan elkeverünk a vajas krémben.
- Kitekerjük a piskótatekercset, megtöltjük a krém kicsit több, mint felével, feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk a tekercset és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt vékonyan megszórjuk a tetejét cukrozatlan kakaóporral és felszeleteljük.
Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!