Csokoládékrémes piskótatekercs

Csokoládékrémes piskótatekercs

Nem szoktam különösebben foglalkozni az Adventtel, de mivel az utóbbi hetekben nagyon kevés időm jutott a sütögetésre, ezért úgy döntöttem, az első Adventre mindenképp sütök valamit, sőt, legyen akkor már két valami is! 🙂

Az első finomság, amit készítettem, ez a Csokoládékrémes piskótatekercs volt, a másik süteménnyel pedig holnap jövök majd. 🙂

Bevallom, nekem könnyű dolgom volt a piskótatésztával, mert van egy nagyon klassz szilikon sütőformám hozzá, így nem kellett sütőpapírral és egyéb dolgokkal vacakolni, de természetesen sütőpapírral bélelt gáztepsiben is elkészíthetjük.

Mivel én a tömény vajkrémet nem szeretem, ezért pudinggal szoktam lágyítani rajta, ami nagyon jól beválik mindig. 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 nagy tojás
  • 6 ek finomliszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 ek nyírfacukor
  • 6 g sütőpor
  • 1 ek langyos víz
  • csipetnyi só

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg nyírfacukor
  • 8 dkg olvasztott étcsokoládé
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej

A szóráshoz:

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a nyírfacukorral és az 1 ek langyos vízzel habosra keverjük.
  3. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, 2-3 részletben rászitáljuk a tojássárgás keverékre, elkeverjük.
  4. A keményre vert tojáshabot óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk. Először egy kevéssel fellazítjuk a masszát, utána mehet nagyobb adagokban a többi. A kakaó miatt lehet, hogy kicsit keményebb lesz a massza eleinte, de ahogy egyre több tojáshab kerül bele, szépen fel fog lazulni.
  5. A sütőformát nagyon vékonyan kiolajozzuk (a felesleget papírtörlővel itassuk le) és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
  6. 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  7. Még melegében feltekerjük a hosszabb oldalánál fogva. Pár perc múlva kitekerjük, újra feltekerjük. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  8. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben. A vajat a nyírfacukorral habosra keverjük, majd csomómentesre elkeverjük benne a még kissé meleg (de nem forró!) pudingot.
  9. A csokoládét 2-3 adagban megolvasztjuk a mikróban és minden adagot alaposan elkeverünk a vajas krémben.
  10. Kitekerjük a piskótatekercset, megtöltjük a krém kicsit több, mint felével, feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk a tekercset és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  11. Tálalás előtt vékonyan megszórjuk a tetejét cukrozatlan kakaóporral és felszeleteljük.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*