Lekváros piskótatekercs

Lekváros piskótatekercs

Lekváros piskótatekercs. Egy alap sütemény, amit nem lehet nem szeretni. 🙂

Ezt is sokféleképpen el lehet készíteni, van, aki jóval több lisztet tesz bele, így testesebb lesz a piskóta, de van, aki ennél is kevesebbet használ. Stb, stb.

Én is többféleképpen szoktam készíteni a piskótatekercset, de ez a változat egy kellemes köztes állapot, a habkönnyű és a testes piskóta között.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

  • 7 közepes tojás
  • 8 ek finomliszt
  • 4 ek nyírfacukor   (vagy kristály)
  • 6 g sütőpor
  • 1 ek langyos víz
  • csipetnyi só
  • lekvár, ízlés szerint

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük habbá verni, mikor már alakul, hozzákeverünk 1 ek nyírfacukrot és teljesen felverjük.
  2. A tojások sárgáját a maradék nyírfacukorral és 1 ek langyos vízzel habosra keverjük.
  3. A lisztet és a sütőport összekeverjük, két részletben rászitáljuk a tojássárgás keverékre, elkeverjük.
  4. A keményre vert tojáshabot óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk. Először egy kevéssel fellazítjuk a masszát, utána mehet a többi is.
  5. A szilikon sütőformát nagyon vékonyan kiolajozzuk és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
  6. 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  7. Még melegében feltekerjük a hosszabb oldalánál fogva. 1-2 perc múlva kitekerjük és újra feltekerjük. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és feltekerjük.
  8. Kínáló tálra tesszük, a tetejét megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.

Természetesen sima gáztepsiben is megsüthető, akkor jó minőségű (lehetőleg szilikonos) sütőpapírral béleljük ki.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*