Áfonyás-gyömbéres kocka
Borsóleves után az én feladatom volt még valami finomságot készíteni, és ezt sütöttem. 🙂 Olyan habkönnyű a kisült tészta, hogy meg nem mondaná senki, hogy ez nem piskóta, hanem kevert. Ehhez annyi kell, hogy jó alaposan keverjünk ki mindent, legelőször is a tojásoktól ne sajnáljunk néhány percet, míg jó habos nem lesz a cukorral.
Áfonya helyett nagyon finom ribizlivel, málnával, eperrel vagy szederrel is.
Hozzávalók
- 25 dkg rétesliszt
- 10 dkg nádcukor
- 15 dkg olvasztott vaj (ne legyen túl meleg)
- 3 tojás
- 1 ek sütőpor
- 1 tk őrölt gyömbér
- 2 dl tejföl
- 25 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
- A tojásokat és a cukrot jó habosra keverjük. A lisztet, sütőport, gyömbért külön tálban összekeverjük.
- A tejfölt, a margarint/vajat, a lisztet felváltva, apránként a cukros tojáshoz adjuk, és jól kikeverjük. Ne sajnáljunk egy kis időt szánni erre, hogy minél könnyedebb, habosabb legyen a massza.
- Egy 28×22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, nagyon vékonyan megkenjük vajjal, és szórunk rá kevés réteslisztet is még. Beleöntjük a masszát, elegyengetjük, és rászórjuk az áfonyát. Ha fagyasztott áfonyánk van, ne olvasszuk ki, fagyottan szórjuk a tésztára!
- Megsütjük 30 perc alatt. Ha kész, felkockázzuk, és leheletnyi porcukorral meghintjük.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!