Névnapi pudingtorta
Párom névnapjára akartam sütni valamit, de nem tudtam választani a rengeteg recept közül. Ezért benéztem a spájzba, majd a hűtőbe, és “megszületett” ez a torta. Hogy miért tettem idézőjelbe a megszületett szót? Mert ez tipikusan egy olyan recept, ami minden 5. embernek eszébe jut. Tök egyszerű… És olyan kézenfekvő… Most biztosan sokan gondolják magukban: “Oooh, hát én ilyet már hányszor csináltam! Csak nem pont ugyanilyet!” Hát igen. De biztos vannak olyanok is, akik eddig még nem gondoltak erre! Akik szintén nagy pudingfogyasztók, mint mi. 🙂 Ők most azt gondolhatják: “Jujj, ez de jó ötlet! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!” Lehet előbb-utóbb nekik is eszükbe jut. De én most erre rásegítek! 🙂 Elsősorban nekik szánom a receptet! Fogadják nagy szeretettel! 🙂
Pudingimádóknak! Sokféleképpen lehet variálni a tölteléket, pl bővíthetjük gyümölcsdarabokkal, mondjuk eperrel vagy banánnal, puncspuding esetén mazsolával (akik szeretik). Igazából fantázia kérdése! 🙂 A zselatint én mindenképp javasolnám a krémbe, mert a mascarpone eléggé fellazítja a pudingot és félő, hogy szétfolyik, amikor másnap levesszük a karimát a tortáról. Úgyhogy elfér az ott benne! 🙂
Hozzávalók
A tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk vanília kivonat
- 3 tojás
- csipetnyi só
A krémhez:
- 3 cs pudingpor (epres vagy puncs)
- 1 l tej
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 1 cs zselatin fix
A tetejére:
- csokoládéforgács
Elkészítés
- A puha vajat habosra keverjük. Apránként hozzáadva a cukrot, a vaníliás cukrot, az aromát és a sót, krémmé keverjük.
- A tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd átszitáljuk. Két adagban a vajkrémbe keverjük. Ha túl sűrű lenne, pici tejjel lazíthatjuk.
- Sütőpapírral bélelt 26cm átmérőjű torta formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük kb. 25 perc alatt. Ha kész, a tortakarimát eltávolítjuk és rácsra téve hűlni hagyjuk. A sütőpapírt lehúzzuk és vízszintesen félbevágjuk.
- A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a mascarponet és belekeverjük a zselatint is.
- A tortakarimát visszapattintjuk a formára és visszatesszük a torta alsó felét. Rákenjük a krém 3/4-ét és rátesszük a torta tetejét. A maradék 1/4 krémet rákenjük és megszórjuk csokoládéforgáccsal.
- 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!