Szedres túrótorta
Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű ez a sütemény. 🙂 Csak egy tál kell hozzá, amibe mindent beledobálunk és összekeverjük.
Készíthetjük friss vagy fagyasztott gyümölcsből is. Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vaníliasodóval. Próbáljuk ki más bogyós gyümölccsel is.
Ez a torta frissen jó!
Hozzávalók
- 75 dkg áttört tehéntúró
- 3 tojás
- 3 ek búzadara
- 22 dkg kristálycukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 tk sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja (kezeletlen)
- 10 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg fekete szeder (megmosva, lecsöpögtetve)
Elkészítés
- Egy nagy tálban összekeverjük az áttört túrót, a tojásokkal, a búzadarával, a cukrokkal, a pudingporral, a sütőporral, a citrom levével és héjával. Ezután beledolgozzuk a kihűlt olvasztott vajat.
- A szeder felét óvatosan a masszába forgatjuk. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és búzadarával meghintjük. Belesimítjuk a masszát és a tetejére szórjuk a maradék szedret.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. A sütési idő minden sütőnél más, ezért figyeljünk rá.
- Ha a torta teljesen kihűlt, megszórhatjuk porcukorral.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!