Húsvéti bárány habcsók citrommal
Már megint összegyűltek a tojásfehérjék, ez igen gyakori eset nálam. És ha belegondolok, hogy a közelgő húsvét miatt még mennyi fog felgyülemleni.. hát bajban leszek. 🙂 A habcsók egy igen kézenfekvő megoldás a megmaradt tojásfehérjékre, azonban én csak ritkán készítek azt, mivel nem vagyok oda érte. Ha készítek, akkor is csak 2 fehérjéből.
A múltkori Bárány kalácsom viszont olyannyira megihletett, hogy ezúttal habcsókból formáztam meg a kedves kis bolyhos állatkákat. 🙂 Lett kis bárány, nagy bárány, még egy kost is sikerült megformáznom, és még néhány virágra is futotta. 🙂
Hozzávalók
- 2 tojásfehérje
- 18 dkg kristálycukor
- fél citrom leve
- 1 kk reszelt citromhéj (nálam szárított)
- fél dl víz
Elkészítés
- 13 dkg kristálycukrot a vízzel sziruppá főzünk.
- Elkezdjük felverni a tojásfehérjét és mikor már kezd habbá válni, hozzáadjuk a maradék cukrot és azzal verjük teljesen fel.
- Ha már jó sűrű lett a cukorszirup, vékonyan belecsurgatjuk a tojáshabba, közben pedig folyamatosan keverjük.
- Végül hozzáadjuk a citrom levét és héját is.
- A habot sima csövű nyomózsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire (én a gáztepsi hátát használtam) kis habrózsákat nyomkodva egymás mellé, megformázzuk a báránykákat. Ne zsírpapírt tegyünk alá, mert arra leragad a habcsók!
- Nagyon alacsony lángon, kb. 100 °C-os sütőben kiszárítjuk őket. Végig figyeljünk rájuk, nehogy megégjenek.
- Ha készen vannak, hagyjuk a tepsin kihűlni őket és óvatosan lefejtjük a papírról.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!