Húsvéti bárány habcsók citrommal

Húsvéti bárány habcsók citrommal

Már megint összegyűltek a tojásfehérjék, ez igen gyakori eset nálam. És ha belegondolok, hogy a közelgő húsvét miatt még mennyi fog felgyülemleni.. hát bajban leszek. 🙂 A habcsók egy igen kézenfekvő megoldás a megmaradt tojásfehérjékre, azonban én csak ritkán készítek azt, mivel nem vagyok oda érte. Ha készítek, akkor is csak 2 fehérjéből.

A múltkori Bárány kalácsom viszont olyannyira megihletett, hogy ezúttal habcsókból formáztam meg a kedves kis bolyhos állatkákat. 🙂 Lett kis bárány, nagy bárány, még egy kost is sikerült megformáznom, és még néhány virágra is futotta. 🙂

Hozzávalók

  • 2 tojásfehérje
  • 18 dkg kristálycukor
  • fél citrom leve
  • 1 kk reszelt citromhéj (nálam szárított)
  • fél dl víz

Elkészítés

  1. 13 dkg kristálycukrot a vízzel sziruppá főzünk.
  2. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét és mikor már kezd habbá válni, hozzáadjuk a maradék cukrot és azzal verjük teljesen fel.
  3. Ha már jó sűrű lett a cukorszirup, vékonyan belecsurgatjuk a tojáshabba, közben pedig folyamatosan keverjük.
  4. Végül hozzáadjuk a citrom levét és héját is.
  5. A habot sima csövű nyomózsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire (én a gáztepsi hátát használtam) kis habrózsákat nyomkodva egymás mellé, megformázzuk a báránykákat. Ne zsírpapírt tegyünk alá, mert arra leragad a habcsók!
  6. Nagyon alacsony lángon, kb. 100 °C-os sütőben kiszárítjuk őket. Végig figyeljünk rájuk, nehogy megégjenek.
  7. Ha készen vannak, hagyjuk a tepsin kihűlni őket és óvatosan lefejtjük a papírról.

 

Lezárt téma.