Spenótos nokedli bazsalikomos paradicsommártással
Úgy esett, hogy az idei első spenótos recept, amit kipróbáltam pici módosításokkal, ismét Lajos Marié volt. Az megint csak véletlen, hogy ez is húsmentes recept. 🙂
Hozzávalók
A nokedlihez:
- 2 nagy marék spenót (kb 55 szál)
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl tej
- só, bors
A paradicsommártáshoz:
- 35 dkg paradicsompüré
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 8-10 levél friss bazsalikom
- 1 babérlevél
- csiliszósz ízlés szerint
- só, bors
Elkészítés
- A megmosott spenótot fedő alatt megpároljuk annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt. Kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
- A mártáshoz az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 1 percig még pároljuk, majd mehet hozzá a paradicsomszósz és a babérlevél. Sózzuk, borsozzuk, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a csiliszószt és az apróra vágott bazsalikomot is.
- A nokedlihez a tejben eldolgozzuk a tojásokat, pici sót és borsot adunk hozzá, majd a liszttel és spenóttal összekeverjük, hogy sűrű, ragacsos masszát kapjunk. (Ha szükséges, kicsi tejjel még hígítsunk rajta.)
- Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, ha megfőtt, leszűrjük, picit leöblítjük, majd 2 ek olívaolajjal összekeverjük.
- A nokedlit tányérra szedjük, a tetejére halmozzuk a paradicsommártást, és bazsalikombóbitával díszítjük.
Tipp: 40 dkg mirelit spenótpüréből is elkészíthetjük. Ez esetben a szobahőmérsékleten felolvasztott pürét alaposan nyomkodjuk ki, a további elkészítési mód ugyanaz, mint fent.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!