Rókagombás rizottó
Színt kell valljak.
Nem szeretem a gombát. Sosem szerettem.
Egyedül a gomba krémlevest és a gombapörköltből a szaftot ettem meg.
Az utóbbi időben viszont nem szoktuk kispórolni az ételünkből, ha olyan receptet készítünk el.
A poén az, hogy Zéé sem szerette soha a gombát.
Most akkor hogy is van ez?
Nem szeretjük, de mostanában kifejezetten gyakran esszük.
Na meg itt van ez a fogás is, aminek a főszereplője A Gomba.
És jóízűen megettük.
Ki hitte volna?
Hozzávalók
- 30 dkg arborio rizs
- 20 dkg rókagomba
- 1 l alaplé (zöldség vagy csirke)
- 1 dl száraz fehérbor
- 4+4 dkg vaj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 4-5 dkg reszelt sajt (autentikusan parmezán, de én elnézem, ha csalunk)
- fél csokor friss petrezselyemzöld, felaprítva
- olívaolaj
Elkészítés
- A kisebb darabokra tépkedett rókagombát kevés olívaolajon és 4 dkg vajon megpirítjuk, kicsit megsózzuk.
- Az apróra vágott hagymát 4 dkg vajon és kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst és 2-3 percig kevergetjük.
- Ráöntjük a bort, elforraljuk, majd a felforrósított alaplevet merőkanalanként adagoljuk a rizshez. Folyamatosan kevergetjük és megvárjuk, míg minden adag alaplevet magába szív.
- Ha megfőtt a rizs, belekeverjük a reszelt sajtot, és az aprított petrezselyemzöldet.
- Tálalásnál vagy óvatosan belekeverjük a pirított rókagombát az egészbe vagy a tetejére kanalazzuk fogyasztás előtt.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!