Rókagombás rizottó

Rókagombás rizottó

Színt kell valljak.
Nem szeretem a gombát. Sosem szerettem.
Egyedül a gomba krémlevest és a gombapörköltből a szaftot ettem meg.
Az utóbbi időben viszont nem szoktuk kispórolni az ételünkből, ha olyan receptet készítünk el.
A poén az, hogy Zéé sem szerette soha a gombát.
Most akkor hogy is van ez?
Nem szeretjük, de mostanában kifejezetten gyakran esszük.
Na meg itt van ez a fogás is, aminek a főszereplője A Gomba.
És jóízűen megettük.
Ki hitte volna?

Hozzávalók

  • 30 dkg arborio rizs
  • 20 dkg rókagomba
  • 1 l alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4+4 dkg vaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 4-5 dkg reszelt sajt (autentikusan parmezán, de én elnézem, ha csalunk)
  • fél csokor friss petrezselyemzöld, felaprítva
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A kisebb darabokra tépkedett rókagombát kevés olívaolajon és 4 dkg vajon megpirítjuk, kicsit megsózzuk.
  2. Az apróra vágott hagymát 4 dkg vajon és kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst és 2-3 percig kevergetjük.
  3. Ráöntjük a bort, elforraljuk, majd a felforrósított alaplevet merőkanalanként adagoljuk a rizshez. Folyamatosan kevergetjük és megvárjuk, míg minden adag alaplevet magába szív.
  4. Ha megfőtt a rizs, belekeverjük a reszelt sajtot, és az aprított petrezselyemzöldet.
  5. Tálalásnál vagy óvatosan belekeverjük a pirított rókagombát az egészbe vagy a tetejére kanalazzuk fogyasztás előtt.

 

Lezárt téma.