Gazpacho

Gazpacho

A Gazpacho olyan spanyol paradicsom leves, amit nem kell főzni, tehát minden nyersen kerül bele és jól lehűtve fogyasztják. Ilyenkor kánikula idején nagyon jól tud esni, még azok is szívesen esznek belőle, akik nem rajonganak a paradicsomlevesekért.

Mint sok más spanyol ételről, a Gazpacho-ról is el lehet mondani, hogy ahány ház, annyi szokás, mindenki kicsit máshogy készíti. Az én verziómnak a Tapas Bár adta az alapot.

A szegények eledele volt, és a mai napig is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ebben a nagy hőségben mindenkinek ajánlom az elkészítését, mert nagyon finom, hűsítő, frissítő finomság. 🙂

Hozzávalók

  • 2 kg paradicsom, meghámozva
  • 1 kisebb kaliforniai paprika (piros), felszeletelve
  • 1 jó nagy kígyóuborka, felkockázva
  • 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 2-3 kisebb szelet szikkadt kenyérbél
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 tk fehérborecet
  • bors

Elkészítés

  1. A paradicsomok 2/3-át összeturmixoljuk és leszűrjük egy fazékba.
  2. A maradék paradicsomot a paprikával az uborka felével, a vörös- és fokhagymával, a kenyérbéllel és az olívaolajjal összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a leszűrt paradicsomhoz, összekeverjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borecetet és alaposan elkeverjük. Ha a paradicsom nagyon savas, még kevés olívaolajat öntünk hozzá. Kóstoljunk! Ha hígabbra szeretnénk a levest, 1-2 dl vizet keverjünk még hozzá.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a maradék kígyóuborkát adjuk hozzá.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.