Kakukkfüves-hagymás sajtkrémleves

Kakukkfüves-hagymás sajtkrémleves

A sajtleves az egyik legegyszerűbb leves és egyben az egyik legfinomabb is.

Nem is gondolnád, hányféleképpen lehet elkészíteni.
Például így, ahogy én csinálom. 🙂

Hozzávalók

  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 kis darabka vaj
  • 1 púpos ek finomliszt
  • 1,3 l húsleves alaplé
  • 14 dkg ömlesztett sajt
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 1/4 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1,5 dl tejszín
  • snidling
  • bors

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát a vajon üvegesre pároljuk.
  2. Rászórjuk a lisztet, rövid ideig pirítjuk, majd lassan felöntjük a húsleves alaplével és felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk kisebb adagokban az ömlesztett és a reszelt sajtot és minden adag után alaposan elkeverjük, hogy teljesen felolvadjanak, így nem marad csomós a leves. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Végül belekeverjük a tejszínt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a száráról lecsipkedett kakukkfű leveleket és pár percen át összemelegítjük, de már nem forraljuk.
  5. Pirítóssal/grissini-vel/focaccia-val tálaljuk.

 

Lezárt téma.