Tavaszi zöldkrémleves
Előző posztomban már írtam, hogy sikerült idén magamnak szedni a medvehagymát, igaz, még húsvét előtt történt az eset, de mivel egyes boltokban még árulnak medvehagymát, így csak nem késtem le a szezont (szokásomhoz híven).
A medvehagymáról tudni érdemes, hogy gyomor- és vértisztító, enyhíti a magas vérnyomás okozta panaszokat, frissen való fogyasztása tisztítja a vesét és a húgyhólyagot. Kúraszerű fogyasztása esetén viszont alaposan nézzünk utána, mi merre hány méter, mivel, mint néhány gyógynövénynél, oda kell figyelni a mértékekre.
Nagyon finom lett a leves, a csirkekockák különösen jól passzolnak hozzá, úgyhogy ez esetben hagyjuk is a krutont, mert ez így tökéletes. 🙂
Hozzávalók
A leveshez:
- 1 nagy vöröshagyma
- 60 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 nagy csokor medvehagya (25-30 levél)
- fél csokor petrezselyemzöld
- húsleves alaplé (vagy zöldségleves)
- 3 ek tejföl
- olívaolaj
- só
- bors
A csirkekockákhoz:
- 2 csirkemell
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Puhára főzzük.
- Közben a csirkemelleket kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és (ha kell, 2 adagban) pirosra sütjük a csirkemell kockákat.
- Ha megpuhult a zöldborsó, levesszük a tűzről, belekeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldet és a szintén apróra vágott medvehagymát. Botmixerrel összeturmixoljuk.
- Visszatesszük a tűzre, egy kis tálban kimérjük a 3 ek tejfölt, és merőkanalanként elkeverünk benne 3-4 merőkanálnyi levest, figyelve, hogy ne legyen csomós a tejföl.
- Beleöntjük a levesbe, szükség szerint sózzuk, borsozzuk és kicsit átmelegítjük, de már nem kell forralni.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!