Avokádó krémleves

Avokádó krémleves

Azt hiszem, megvan a világ legegyszerűbb leves receptje, ami nem utolsó sorban finom is.
Ha szereted az igazán krémes leveseket, akkor ez a neked való. 🙂

Az alaplé mennyiségét rád bízom, mennyire sűrűn vagy hígabban szereted a krémleveseket, illetve, mekkora avokádókat sikerült beszerezni.
Nekem sikerült találnom 2 nagyobb méretű, pont megfelelő érettségű avokádót egyik piacozós napomon, méghozzá igen jó áron. Találtam ugyanis egy rekesznyi 150 Ft-ra leértékelt avokádót, amik többsége bizony már nem volt vmi bizalomgerjesztő, de érdemes volt kutakodni benne 1-2 percet. 🙂

Hozzávalók

  • 2 érett avokádó
  • 1-1,5 l csirkehúsalaplé (avokádó méretétől függően)
  • 3-4 ek natúr joghurt
  • 2 tk méz
  • 1 kk kurkuma
  • 1 tk morzsolt koriander (vagy egy fél maroknyi friss, ha van)
  • bors

Elkészítés

  1. Az avokádót feldaraboljuk és annyi forró alaplével, amennyi elfedi, leturmixoljuk, majd fokozatosan hígítjuk a kellő sűrűségűre.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, a mézet és a fűszereket, 5 másodpercig még turmixoljuk és készen is vagyunk.
  3. Szükség szerint még melegítünk a levesen vagy még egy kicsit ízesítjük.
  4. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

 

Lezárt téma.