Avokádó krémleves
Azt hiszem, megvan a világ legegyszerűbb leves receptje, ami nem utolsó sorban finom is.
Ha szereted az igazán krémes leveseket, akkor ez a neked való. 🙂
Az alaplé mennyiségét rád bízom, mennyire sűrűn vagy hígabban szereted a krémleveseket, illetve, mekkora avokádókat sikerült beszerezni.
Nekem sikerült találnom 2 nagyobb méretű, pont megfelelő érettségű avokádót egyik piacozós napomon, méghozzá igen jó áron. Találtam ugyanis egy rekesznyi 150 Ft-ra leértékelt avokádót, amik többsége bizony már nem volt vmi bizalomgerjesztő, de érdemes volt kutakodni benne 1-2 percet. 🙂
Hozzávalók
- 2 érett avokádó
- 1-1,5 l csirkehúsalaplé (avokádó méretétől függően)
- 3-4 ek natúr joghurt
- 2 tk méz
- 1 kk kurkuma
- 1 tk morzsolt koriander (vagy egy fél maroknyi friss, ha van)
- só
- bors
Elkészítés
- Az avokádót feldaraboljuk és annyi forró alaplével, amennyi elfedi, leturmixoljuk, majd fokozatosan hígítjuk a kellő sűrűségűre.
- Hozzáadjuk a joghurtot, a mézet és a fűszereket, 5 másodpercig még turmixoljuk és készen is vagyunk.
- Szükség szerint még melegítünk a levesen vagy még egy kicsit ízesítjük.
- Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!