Mandulás linzer – cukor nélkül
Édesanyám egyik kedvenc süteménye. A kedvéért minden húsvét és karácsony alkalmával megsütöm. Ebből az adagból jó sok lesz, még szilveszterre is jut belőle! Fémdobozban, hűvös helyen hetekig eláll. Nagy előnye még azon kívül, hogy tojás- és cukormentes, hogy rögtön a sütés után is már puha és omlós.
Hozzávalók
- 75 dkg finomliszt
- 75 dkg vaj/margarin
- 25 dkg édesítő/nyírfacukor
- 25 dkg darált mandula
- 43 dkg diabetikus lekvár ízlés szerint
Elkészítés
- A lekvár kivételével minden hozzávalót omlós tésztává gyúrunk és 1 órára a hűtőbe tesszük.
- Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Felét pogácsaszaggatóval, másik felét linzerszaggatóval kiszaggatjuk.
- Addig sütjük 180°C-on , míg halványan színt kap. 10-12 perc. (Nem kell kikenni a tepsit és tehetjük jó szorosan egymás mellé, mert úgy se fog nőni. Hamar átsül!)
- A kihűlt korongokat és linzerformákat lekvárral összeragasztjuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!