Mandulás linzer – cukor nélkül

Mandulás linzer – cukor nélkül

Édesanyám egyik kedvenc süteménye. A kedvéért minden húsvét és karácsony alkalmával megsütöm. Ebből az adagból jó sok lesz, még szilveszterre is jut belőle! Fémdobozban, hűvös helyen hetekig eláll. Nagy előnye még azon kívül, hogy tojás- és cukormentes, hogy rögtön a sütés után is már puha és omlós.

Hozzávalók

  • 75 dkg finomliszt
  • 75 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg édesítő/nyírfacukor
  • 25 dkg darált mandula
  • 43 dkg diabetikus lekvár ízlés szerint

Elkészítés

  1. A lekvár kivételével minden hozzávalót omlós tésztává gyúrunk és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Felét pogácsaszaggatóval, másik felét linzerszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Addig sütjük 180°C-on , míg halványan színt kap. 10-12 perc. (Nem kell kikenni a tepsit és tehetjük jó szorosan egymás mellé, mert úgy se fog nőni. Hamar átsül!)
  4. A kihűlt korongokat és linzerformákat lekvárral összeragasztjuk.

 

Lezárt téma.