Almás-gyömbéres batyuk
Az alma és a gyömbér jól illenek egymáshoz. Ha nem kedveljük a gyömbér ízét, helyettesíthetjük kevés fahéjjal, úgyis remek lesz. Ha nincs kedvünk, időnk a tésztával foglalkozni, használhatunk fagyasztott leveles tésztát, de ne sajnáljuk azt a pár perc plusz időt.
Mivel annyira kevés cukor kell ehhez a süteményhez, ha elég édes az alma, ki is hagyhatjuk belőle teljesen vagy pedig használjunk édesítőt. A tetejéről viszont ne hagyjuk le az édesítést.
Gyors és finom sütemény, kávéhoz-teához kitűnő választás. 🙂
Hozzávalók
A tésztához:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 1 tojás
- 2 ek tej
A töltelékhez:
- 1 alma
- 1 kk őrölt gyömbér
A tetejére:
- 1 tojás
- 1 ek porcukor
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
- Lisztezett deszkán kb. 20×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, és felkockázzuk.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Ha nagyon lédús, a levét kinyomkodjuk. Összekeverjük a gyömbérrel.
- Kiskanállal a tésztahalmok közepére halmozunk a töltelékből.
- A tészta széleit a simára kevert tojással megkenjük, majd a 4 csücskét középre hajtjuk.
- A közepüket összecsippentve sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- A tetejüket a tojással megkenjük, és porcukorral meghintjük. Megsütjük 9 perc alatt 220°C-on, és rácsra téve hűlni hagyjuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!